Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, locul 3 la bolile cerebro-vasculare Anevrismul cerebral, depistat şi învins cu ajutorul medicilor şi al investigaţiilor MedLife

ro

17 May, 2017 00:00 4868 Marime text
Potrivit datelor, 4% din populaţia lumii are anevrisme, iar România se află pe locul 3 în Europa la incidenţa bolilor cerebro-vasculare. Una dintre afecţiunile cu care se confruntă populaţia României este anevrismul cerebral. Accidentul vascular cerebral este a treia cauză de mortalitate, la egalitate cu cea oncologică, după cea cardiovasculară.
 
MedLife, lider pe piaţa de servicii medicale private din România, lansează campania ShareLife, ca o continuare firească a comunicării MedLife din 2014-2016: Jurământul lui Hipocrate şi Şcoala românească de medicină. Compania MedLife urmăreşte să întărească percepţia pozitivă asupra brandului şi să consolideze promisiunea MedLife de a face România bine. Prin campania ShareLife, fiecare abonat MedLife are posibilitatea de a oferi unei persoane dragi o consultaţie cu 50% reducere. De altfel, MedLife vă spune sincer: „Împreună facem România bine“.

Ce este anevrismul cerebral? 

Anevrismul cerebral este o „umflătură“ ce apare pe peretele unui vas cerebral, vas care irigă creierul. Anevrismul, ca parte a anomaliilor care pot apărea în funcţionarea circulaţiei sângelui şi care pot duce la producerea unor accidente vasculare cerebrale, reprezintă o problemă de sănătate majoră. În cele mai multe cazuri, anevrismele cerebrale nu au simptome. Când sunt de mari dimensiuni, prin efect de compresie pe structurile cerebrale adiacente, acestea pot produce o serie de simptome, cum ar fi: dureri locale la nivelul capului, dilatarea pupilelor (asimetric), tulburări de vedere, amorţeală şi stări de leşin, tulburări de vorbire, fotofobie, atacuri de apoplexie, pleoape slăbite şi greu de controlat, pierderea conştientei. Prin prevenţie, detectat la timp, anevrismul poate fi vindecat. Specialiştii MedLife recomandă prevenţia, pentru a nu se ajunge la ruptură anevrismală. Mortalitatea imediată în evenimentele hemoragice date de aceasta este de aproximativ 35-40%, iar în prima lună post-ruptură anevrismală mai mor încă 25% dintre pacienţi. De aceea este foarte important să prevenim aceste accidente nefericite, prin detectare imagistică a acestei patologii. Potrivit datelor MedLife, 4% din populaţie are anevrisme, dintre care 11-12 la 100.000 de locuitori se rup într-un an, într-un raport de trei femei la doi bărbaţi. Asta înseamnă tot atâtea accidente vasculare cerebrale hemoragice care se pot solda cu efecte invalidante sau chiar cu deces.

Cum ne putem face bine? 

Răspunsul dat de medicii MedLife este: prevenţia. Detectat la timp, anevrismul poate fi vindecat. Medicii recomandă prevenţia, pentru a nu se ajunge la ruptură anevrismală.

Cum te poate ajuta MedLife

Echipa multidisciplinară de medici este condusă de doctorul Ștefăniţă Dima, primul medic din ţara noastră care a tratat minim invaziv patologia neuro-vasculară şi care face în prezent la MedLife intervenţii endo-vasculare pentru tratarea anevrismelor cerebrale. La MedLife puteţi găsi un laborator de angiografie cerebrală de ultimă generaţie - Angiograf Philips dotat şi cu soft 3D rotaţional. Cu ajutorul angioCT-ului de la MedLife (singurul din ţară), îţi poţi face un screening şi astfel afli ce ascunde o durere de cap, pentru a preveni veştile rele. De asemenea, vă puteţi adresa Clinicii de Medicină Intervenţională în care specialiştii încearcă să ofere cel mai bun tratament minim invaziv al bolilor vasculare.
 
În cadrul sistemului medical MedLife, calificarea de cel mai înalt nivel a personalului medical şi excelenta conlucrare interdisciplinară ridică nivelul serviciilor medicale româneşti şi permit o abordare complexă, multidisciplinară, prin aportul centrului NeuroLife - specializat în neurologie spinală şi cerebrală - şi AngioLife - centrul de excelenţă specializat în Radiologie Intervenţională.
 
Hyperclinica MedLife CT
Bulevardul Tomis nr. 79-81
 
https://www.medlife.ro/sharelife/
https://www.facebook.com/facemRomaniabine/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii