Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 12 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La 5 luni de la semnarea tranzacției, MedLife anunță finalizarea achiziției pachetului majoritar Nord – Grupul Medical Provita

ro

30 Mar, 2023 16:47 1151 Marime text
 
  • Noul parteneriat pune laolaltă know how-ul și expertiza Grupului MedLife și excelența echipelor medicale din cadrul Nord – Grupul Medical Provita, supraspecializate în chirurgie de înaltă performanță.
  • Dincolo de tehnologia performantă și complexitatea facilităților de diagnostic și tratament, acest parteneriat țintește să pună în slujba pacienților un act medical de înaltă calitate, asistat de cei mai buni medici și specialiști români.
  • Nord – Grupul Medical Provita va continua să se dezvolte, următorul proiect strategic fiind deschiderea unui spital multidisciplinar de mari dimensiuni în nordul Capitalei.
  • Integrarea Grupului Nord reprezintă o nouă tranzacție încheiată cu succes, MedLife fiind singurul grup medical dezvoltat sistemic la nivel național și singurul controlat de antreprenori români, în lup cu companiile și fondurile de private equity din străinătate.
  • Grupul MedLife va domina probabil în continuare această piață, urmând să atingă pragul de 500 milioane euro la finele anului 2024.
 
București, 30 martie 2023 – MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România și singura companie cu capital românesc din topul operatorilor de servicii medicale private, anunță finalizarea tranzacției de preluare a 51% din pachetul de acțiuni al Nord – Grupul Medical Provita, după aprobarea Consiliului Concurenței. Anunțul vine la cinci luni după încheierea noului parteneriat.

Ca urmare a finalizării acestei tranzacții, managementul Nord își va păstra integral independența și atribuțiile urmând să continue planurile de consolidare și extindere pe baza unei strategii comune de dezvoltare, integrată la nivel național.
”Păstrarea fondatorilor în dezvoltarea ulterioară a business-ului reprezintă un deziderat important pentru noi, MedLife fiind nu doar operatorul care a finalizat cele mai multe achiziții de preluare parțială sau integrală a unor companii medicale, dar și grupul medical care s-a dezvoltat sistemic la nivel național, având la bază o comunitate solidă de antreprenori români. Împreună cu medici români, cu antreprenori români, cu management românesc și resurse locale am reușit să construim cel mai mare sistem medical privat din România care pune în centrul atenției nu doar calitatea și excelența actului medical, dar mai ales binele pacientului”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group.

În cei 11 ani de activitate pe piața serviciilor medicale private, Nord – Grupul Medical Provita s-a remarcat în special în București unde este prezent printr-un spital multidiscipinar, 5 clinici, două centre de imagistică dotate cu echipamente performante și ultramoderne, un laborator pentru prelucrarea unei game variate de analize și teste medicale, dar și prin singurul centru de instruire în terapia durerii din Europa Centrală și de Est. La finalul anului trecut, Nord – Grupul Medical Provita s-a extins și în afara Capitalei, deschizând la Suceava o clinică multidisciplinară în valoare de 2,5 milioane de euro în cadrul căreia funcționează un centru integrat de Terapia Durerii și un centru integrat al sânului. Ambițiile Nord de extindere nu se opresc, urmând să lanseze în București, în următoarele luni, un nou spital medical privat.

“Acest parteneriat este, ȋn primul rând, ȋn beneficiul pacienților români. Ȋmpreună cu grupul MedLife vom reuși să ne extindem mai rapid, să ne diversificăm serviciile și echipa de specialiști și să construim centre de terapia durerii ȋn cât mai multe județe din țară. Vom consolida, de asemenea, abordarea multidisciplinară, pe care o promovăm ȋncă de la ȋnființare, prin colaborarea cu noii colegi”, a completat Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul Nord – Grupul Medical Provita.
***
În 2022, Grupul MedLife a înregistrat o cifră de afaceri consolidată pro-forma de 2 miliarde lei, în creștere cu 41% comparativ cu exercițiul financiar precedent, devenind astfel primul operator privat din România care depășește borna de 400 milioane de euro cifră de afaceri.
 
***
Despre Sistemul Medical MedLife
Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, alături de medicii de elită care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români servicii de exelență, calitate, grijă și respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, dar și cea mai mare rețea de spitale generale şi specializate din țară, acestea fiind guvernate de medici extraordinari ce au la activ sute de mii de intervenții chirurgicale și milioane de pacienți evaluați cu ajutorul celor mai noi tehnologii medicale.

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider detașat în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.

Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale, în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii