Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Funcția MultiCam de pe iPhone 11 va fi disponibilă și pe iPhone XS

ro

03 Oct, 2019 00:00 4389 Marime text

S-a împlinit de abia un an de când Apple Inc. a lansat iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR, iar doar la un an distanță, aceștia aduc pe piață un nou smartphone, iPhone 11. Diferențele dintre modelele anterioare și noul iPhone 11 nu sunt foarte mari și constau mai mult în nivelul de performanță. Iar dacă vă gândiți totuși să renunțați la vechiul iPhone și să achiziționați noul iPhone 11, ar trebui să cântăriți mai bine această decizie.

iPhone XS a fost lansat ulterior, după iPhone X și a reprezentat o îmbunătățire considerabilă. Ba mai mult, după lansarea acestuia și a lui iPhone XS Max și iPhone XR, iPhone X nu a mai fost produs, fiind probabil produsul Apple cu cea mai scurtă poziție pe piață, aproximativ 10 luni. Acest lucru nu trebuie să ne mire, însă. iPhone XS este un smartphone foarte bun, car, față de predecesorii săi, a primit un chipset nou, A12 Bionic, un display cu afișare Super Retina, o rezistență mult mai mare la praf, zgârieturi, dar și apă, putând fi scufundat la adâncimi de până la 2 metrii timp de 30 de minute.

Acum, odată cu lansarea lui iPhone 11, cei de la Apple au anunțat o nouă versiune de softare, iOS 13. Aceasta va fi valabilă atât pe noile modele de iPhone, cât și pe iPhone XS sau XS Max, prin actualizarea software-ului. Tocmai această actualizare aduce o funcție mult așteptată și disponibilă pe iPhone 11 și pe iPhone XS. Este vorba despre funcția MultiCam.

iPhone XS – oferte, prețuri

MultiCam permite utilizarea simultană a două camere pentru a înregistra sau fotografia. Apple a demonstrat această funcție săptămânile trecute, la lansarea lui iPhone 11, folosind o aplicație încă nelansată, numită Filmic Pro. Aplicația era capabilă filmeze simultan și cu camera de pe spate cât și cu cea de pe față sau să folosească simultan atât camera principală cât și cea wide-angle pentru o acoperire mai mare.

Funcția MultiCam folosește un nou API (Application Programming Interface) care vine cu noul iOS 13 și pe care această funcție se bazează atât de mult. Noul API, care a fost anunțat în iunie, a permis dezvoltatorilor de aplicații mobile cât și programatorilor să lucreze la noi aplicații care să încorporeze funcția MultiCam, luând în considerare performanța și energia necesare pentru rularea acestora. Acest lucru înseamnă că vor exista suficiente aplicații pe care utilizatorii să poată testa funcția. Chiar cei de la Filmic Pro au anunțat că vesiunea nouă a aplicației va fi lansată în App Store mai târziu anul acesta.

Dacă doriți să înlocuiți vechiul telefon cu noul iPhone 11, ar fi bine să cântăriți decizia, întrucât iPhone XS rămâne în continuare un telefon excelent la un preț pe măsura calității lui. Pentru a putea avea parte de performanțe ridicate cu noul iPhone 11 trebuie să optați pentru iPhone 11 Pro sau iPhone 11 Pro Max ce se așteapă a avea un preț destul de ridicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii