Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expozitie de masti realizate de artistul Gheorghe Constantin

ro

03 May, 2012 18:58 1424 Marime text

Joi, 3.05.2012, ora 18.30 in incinta restaurantului Tossa (Bdv. Tomis, nr.115) Wild Art va organiza vernisajul unei expozitii originale, masti inspirate din cultura diverselor popoare, unele demult apuse, aztece, olmece, etc., toate realizate de artistul constantean Gheorghe Constantin.

Alaturi de organizatorii evenimentului, Marian Cojoc, vicepresedinte Wild Art, Dan Ferariu, vicepresedinte Wild Art, Laura Stroe, presedinte Wild Art si colaboratorul asociatiei culturale, Babu Stere, vor participa printre distinsii iubitori de cultura si criticul de teatru si film, Costin Antonescu, doctorul Vasile Sarbu, pictorita Luiza Cala.

In deschiderea vernisajului, o tanara artista in varsta de numai 12 ani, Ioana Barbuliceanu va sustine un microrecital, voce si chitara si cu siguranta va incanta publicul prezent prin interpretarea propriilor creatii si a unor cover-uri celebre.

Obiectul in sine, organizat intr-un aranjament compozitional cu un scop bine determinat si servind unei idei artistice, si-a gasit locul in preocuparile lui Gheorghe Constantin. Mastile prezente in expozitia "Symbolight" au roluri si rosturi sugestiv simbolice, intregind munca artistului atat plastic expresiv cat si in sensul continutului ideatic.

Marian Cojoc, Vicepresedinte Wild Art

Imaginatia este regizorul responsabil pentru punerea in scena a creatiei lui Gheorghe Constantin, cu "happy end" garantat, in care pana la urma pasiunea si creativitatea se unesc in armonie. Lumea oarba a naturii umane este inzestrata cu un fel de metafizica a dualitatii, toata fortarea si straduinta din ea fiind subsumata artistic unui singur termen, masca, personificata de catre artist ca o forta unica, neimblanzita si irezistibila.

Dan Ferariu, Vicepresedinte Wild Art

Reprezentarea plastica a lui Gheorghe Constantin se sprijina pe o organizare simbolica inedita ce transpune privitorul intr-un fel de interlume. Simbolul i-a folosit artistului ca o confirmare a unor legi descurajatoare asezandu-l in creatia sa alaturi de arhetipuri mitologice

si viziuni mitopoetice, impartasind plastic din intelepciunea trecutului, pentru ca neintelesul sa devina intelesul dezvaluit in "Symbolight".

Laura Stroe, Presedinte Wild Art

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii