Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect privind problematica traficului de persoane, la Liceul „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia

ro

16 Dec, 2014 21:50 2526 Marime text
Traficul de persoane există! DESCHIDE OCHII! 
 
 
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane în  parteneriat cu Centrul Raţiu pentru Democraţie (România), organizaţia neguvernamentală Nea Zoi (Grecia), organizaţia neguvernamentală Love 146 (Marea Britanie), Organizaţia Eliberare şi Asociatia F.R.E.E au instruit 5 eleve din clasa a X-a B a Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia în conceptul de advocacy si în problematica traficului de persoane.
Având ca mentor profesorul psiholog al şcolii, doamna Colniceanu Ana, elevele, Cristea Anca, Datcu Laurenţia, Dima Valentina, Fîcă Andreea şi Veseliu Andra, au conceput și implementat o activitate de informare urmată de un concurs tematic prin care au diseminat informația primită unui număr de 30 de eleve din liceu. În cadrul concursului, echipele formate din eleve ale claselor a IX-a – a IX-a au avut următoarele probe: să găsească un nume echipei potrivit tematicii abordate, să creeze un slogan şi un catren cu rima dată şi mesaj antitrafic de persoane şi să evalueze cu adevărat sau fals 10 afirmatii pe aceeaşi temă. Căştigătoare a ieşit echipa “Salvatoarele” formată din eleve ale clasei a X-a B.
Elevele urmează să mai desfăşoare o activitate de diseminare a proiectului ce va consta în distribuirea unor materiale precum, brătari, brelocuri, şi pliante informative pe tematica traficului de persoane şi altor eleve din liceul nostru.
Activităţile fac parte din proiectul internaţional „Deschide ochii” ce are ca scop prevenirea traficului de persoane prin exploatare sexuală în rândul tinerelor liceene. Acesta se adresează în principal tinerelor expuse riscului de a fi exploatate sexual prin prisma acceptării unei oferte de călătorie, căsătorie sau de muncă în Grecia şi Marea Britanie.
Evaluarea activităţilor realizate va avea loc în ianuarie 2015.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii