Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:22 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poziţia CJE Constanţa cu privire la posibila fraudă de la Evaluarea Naţională

ro

01 Jul, 2014 09:26 1019 Marime text
Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, organizaţie reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, se arată îngrijorat din cauza unor suspiciunii de fraudă apărute astăzi în mass-media asupra rezultatelor obţinute la Examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenţii de clasă a VIII-a la Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

  Considerăm că instituţiile abilitate ale statului trebuie să demareze o anchetă pentru a lămuri aceste acuzații, iar în cazul în care acestea sunt reale, persoanele implicate în acest caz trebuie trase la răspundere. De asemenea, considerăm că reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale trebuie să ofere explicaţii elevilor implicaţi în acest examen, respectiv familiilor acestora.

   Îndemnăm toate persoanele care deţin informaţii despre eventuale fraude petrecute la examenul de Evaluare Naţională sau Bacalaureat să sesizeze de îndată Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa respectiv organele abilitate ale statului, şi să aducă aceste informaţii în atenţia opiniei publice.

  “Mă declar profund îngrijorat de posibilele fraude petrecute la acest examen deosebit de important pentru absolvenţii claselor a VIII-a. În cazul în care informaţiile sunt reale asistăm la o răsturnare a sistemului de valori, care poate avea un efect negativ în dezvoltarea caracterelor elevilor.” a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, Constantin - Alexandru Manda.

Ti-a placut articolul?

Comentarii