Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Teoretic Ovidius a participat la Concursul National de Proiecte de Mediu

ro

27 Jul, 2010 14:30 944 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

In perioada 19-24 Iulie 2010, la Muncel, judeţul Iaşi, a avut loc a XII a ediţie a Concursului Naţional de Proiecte de Mediu. La acest concurs, Liceul Teoretic „Ovidius” a fost reprezentat de elevele Georgiana Brânză si Simona Paula Stoica, cls a XI a, profesor coordonator Carmen Bucovală. In cadru acestui concurs a fost prezentat un proiect care propune soluţii inovatoare de utilizare a deşeurilor din industria fast-food, proiect recompensat de juriu cu o medalie de argint.
“Am început acest proiect încercând sa rezolvam mai multe probleme. În primul rând am observat că restaurantele fast-food  generează o mare cantitate de ulei de gătit uzat (în principal provenit de la prepararea alimentelor prăjite). De asemenea, acest domeniu produce multe deşeuri vegetale (de ex: coji de cartofi). Uleiul de gătit poate fi reciclat, şi am încercat sa obţinem din el săpun si biodiesel. Deasemenea reziduurile vegetale din cartofi pot fi folosite pentru a produce material plastic biodegradabil. Solutia noastra permite o mai bună gestionare a deşeurilor şi poate fi folosită pentru a realiza produse biodegradabile, prin metode simple şi eficiente”.
Anul acesta au participat 34 de echipaje din întreaga tara, pe doua secţiuni, învăţământ gimnazial si liceal. Concursul este organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului si Sportului in colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi si Direcţia pentru Tineret Iaşi si face parte din Programul Naţional “Educaţia de mediu în învăţământul preuniversitar” şi din Programul Naţional “Educaţia pentru sănătate în şcoala românească” si se desfăşoară în colaborare cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, Garda Naţională de Mediu, Asociaţia Română de Ambalaje şi Mediu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii