Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:17 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Tehnologic “Dragomir Hurmuzescu” - DRAGOSTEA ÎN LITERATURĂ

ro

17 Feb, 2015 13:47 673 Marime text
Luni, 16 februarie 2015, Liceul Tehnologic “Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia a dat startul activităţilor ce proclamă luna februarie drept luna iubirii.
          Liceenii clasei a IX-a A, coordonaţi de doamna profesoară Roxana Popescu, au organizat activitatea „Dragostea în literatură”, dorind să profite de cele două sărbători, Valetine’s Day şi Dragobete, și să pună noţiunea de dragoste într-o altfel de lumină, dincolo de conotaţia superficială pe care i-o atribuie mulţi tineri.

Astfel, elevii au folosit această ocazie drept pretext pentru o serie de activităţi care presupun cunoştinţe de cultură generală. Momentele prezentate au făcut referire la diferite opere din literatura română și universală, amintind de iubiri și cupluri celebre. De asemenea, elevii s-au amuzat cu un cuplu românesc, Tanța și Costel, prin vizionarea scenetei ”Tanța și Costel în gară la Medgidia” de Ion Băieșu.
          Impactul activităţii asupra elevilor a fost unul pozitiv, aceştia arătându-se încântaţi de elementele de noutate pe care le-a presupus activitatea, mulţi dintre ei mărturisind că abordarea a fost una inedită.

Ti-a placut articolul?

Comentarii