Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinta nationala a centrelor locale ale Centrului Roman pentru Educatie Economica se va desfasura la Constanta

ro

12 May, 2010 17:12 1196 Marime text
În perioada 15 - 16 mai 2010, Centrului de Resurse pentru Educaţie Economică Constanţa găzduieşte Conferinţa naţională a centrelor locale ale Centrului Român pentru Educaţie Economică (CREE). În acest an, la conferinţă participă doamna prof. univ. dr. Jane S. Lopus, de la Cal State East Bay University, U.S.A, formator în programele internaţionale derulate de Council on Economic Education din Satele Unite ale Americii.

Cu sprijinul conducerii Liceului Teoretic „Ovidius", conferinţa se va desfăşura la acest liceu, începând de sâmbătă, 15 mai.

Vor participa directorii celor opt centre locale de resurse pentru educaţie economică, filiale ale CREE, precum şi formatori în programele iniţiate de CREE. Conferinţa îşi propune o analiză a programelor iniţiate până în prezent de CREE şi centrele locale, precum şi identificarea modalităţilor de diversificare a ofertei de formare a cadrelor didactice şi a activităţilor specifice adresate elevilor.

„Vom supune dezbaterii extinderea la nivel interjudeţean a concursului „Şi eu voi fi întreprinzător", concurs de planuri de afaceri adresat elevilor, iniţiat de CREE Constanţa şi aflat, în acest an, la cea de-a treia ediţie", ne-a declarat dl prof. Victor Mihalaşcu, director al CREE Constanţa.

Conferinţa include şi o întâlnire a participanţilor cu profesorii de ştiinţe socio-umane din judeţul Constanţa, în care vor fi dezbătute metode moderne, interactive de formare la elevi a modului de gândire economică

Reprezentanţii media interesaţi de eveniment sunt aşteptaţi la Liceul Teoretic „Ovidius" sâmbătă, 16 mai, începând cu ora 09:30.

Relaţii suplimentare pot fi obţinute de la:

prof. Victor Mihalaşcu, tel. 0727/057.684, Liceul „Ovidius" - director al CREE Constanţa

prof. Cecilia Băraru, tel. 0745/054.765, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, inspector şcolar ştiinţe socio-umane, director adjunct al CREE Constanţa.

Liceul Teoretic „OVIDIUS" Constanţa

12.05.2010

Centrul de Resurse pentru Educaţie Economică Constanţa găzduieşte

pentru al patrulea an consecutiv,

Concursului Naţional „Cele Mai Bune Lecţii de Economie"

În perioada 14 - 16 mai 2010, Centrului de Resurse pentru Educaţie Economică Constanţa organizează faza finală a celei de-a IX-a ediţii a Concursului Naţional „Cele Mai Bune Lecţii de Economie". Seminarul pentru finaliştii acestei noi ediţii va fi găzduit, în zilele de 14 şi 15 mai a.c., de Liceul Teoretic „Ovidius" din Constanţa.

Pentru al patrulea an consecutiv, faza finală se desfăşoară la Constanţa, în organizarea Centrului de Resurse pentru Educaţie Economică Constanţa, pe baza unui grant obţinut în cadrul Alumni Project, program internaţional derulat de Council on Economic Education (CEE) din Statele Unite ale Americii.

Concursul se adresează cadrelor didactice, în special, celor care predau disciplina opţională Educaţie Economică (pe baza programelor elaborate de CREE şi aprobate de M.E.C.T.S.), absolvenţi ai programelor acreditate de formare oferite de Centrul Român de Educaţie Economică.

Din anul 2005 - anul înfiinţării CREE Constanţa ca filială a Centrului Român de Educaţie Economică, au fost organizateanual cursuri de formare pentru învăţători, institutori, profesori de gimnaziu şi liceu, peste 200 dintre participanţi obţinând şi Atestate de formare continuă din partea Centrului Naţional pentru Formarea Personalului din Învăţământul Preuniversitar (CNFP). Dintre absolvenţii acestor programe de formare, 23 au fost premiaţi în ediţiile anterioare ale concursului „Cele Mai Bune Lecţii de Economie", iar cinci dintre finaliştii acestei ediţii sunt din judeţul nostru.

Participanţii la concurs, din cele opt centre locale ale CREE, au elaborat lecţii de Educaţie Economică, folosind metode interactive, centrate pe elev, urmărind formarea modului economic de gândire, a deprinderilor şi abilităţilor necesare exercitării eficiente a rolurilor specifice economiei de piaţă - consumator, producător, investitor, etc. Lecţiile pentru faza finală au fost selectate de un juriu format din cadre universitare de la Academis de Studii Economice din Bucureşti şi membri ai CREE.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 16 mai 2010, ora 10:00, în amfiteatrul Liceului Teoretic „Ovidius" din Constanţa. La eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Cercetării şi Tineretului şi Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, ai autorităţilor locale, Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi Casei Corpului Didactic, absolvenţii programelor de formare „Educaţie Economică şi Antreprenorială Eficientă" şi elevii participanţi la concursurile iniţiate de CREE Constanţa.

Reprezentanţii media interesaţi de eveniment sunt aşteptaţi la Liceul „Ovidius", duminică, 16 mai, începând cu ora 09:30.

Relaţii suplimentare pot fi obţinute de la:

prof. Victor Mihalaşcu, tel. 0727/057.684, Liceul Teoretic „Ovidius" - director al CREE Constanţa

prof. Cecilia Băraru, tel. 0745/054.765, Inspectoratul Şcolar judeţean Constanţa, director adjunct al CREE Constanţa.

***

Informatii de background:

Concursul naţional „Cele Mai Bune Lecţii de Economie"a fost iniţiat în anul 2002 de Centrul Român pentru Educaţie Economică, cu finanţări oferite de NCEE (în prezent, CEE - Council on Economic Education), pe baza granturilor acordate de Departamentul pentru Educaţie al S.U.A., în programului internaţional Alumni Project adresat absolvenţilor programelor de formare internaţionale (Training of Trainers şi Training of Writers) organizate de CEE. Prof. Cecilia Băraru, ca absolvent al programelor internaţionale de formare, a aplicat în Alumni Project şi a obţinut în ultimii patru ani grantul pentru organizarea Concursul naţional „Cele Mai Bune Lecţii de Economie".

Fazele preliminare ale concursului au fost organizate de cele opt centre locale ale Centrul Român pentru Educaţie Economică, iar evaluarea lucrărilor selecţionate a fost realizată de un juriu format din membri ai CREE şi cadre didactice de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, în baza colaborării dintre CREE şi Departamentul pentru Perfecţionarea Personalului Didactic al A.S.E. Bucureşti.

Finaliştii concursului din acest an sunt cadre didactice din 8 judeţe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii