Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

14 Jan, 2012 22:48 739 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 7 infracţiuni astfel:

Ţigări confiscate în Constanţa


În data de 13.01.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa au reţinut în vederea confiscării 3.560 de ţigarete de provenienţă R. Moldova şi magazinele duty free, comercializate de patru cetăţeni pe raza municipiului Constanţa.
Oamenii legii l-au depistat în jurul orei 06.30, în apropierea Porţii de acces nr. 4 a Portului Constanţa, pe D.C. de 44 ani care oferea spre comercializare 1.240 ţigarete.
Peste câtava ore, într-o piaţă din centrul municipiului Constanţa au fost surprinşi S.B. de 29 ani, S.O. de 31 ani şi S.L. de 36 ani, care aveau asupra lor 2.320 de ţigarete pe care le ofereau spre comercializare.
Cei în cauză au declarat că au achiziţionat respectivele pachete de ţigarete din magazinele duty free, precum şi din R. Moldova.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 1.780 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.
Pe numele celor patru au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 4.000 lei conform punctului 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.

Jucării contrafăcute la Agigea

În data de 12.01.2012, în jurul orelor 16.00, o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unor containere sosite din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.
Primul container sosit pentru o societate cu sediul în judeţul Ilfov încărcat cu 360 bucăţi de maşinuţe din plastic, în valoare aproximativă de 130.000 lei, conţinea bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Al doilea container sosit pentru o societate cu sediul în municipiul Buzău încărcat cu 40 de bucăţi de maşinuţe din plastic şi 24 seturi carnival, în valoare aproximativă de 4.000 lei, conţinea bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Jucăriile şi seturile de carnaval purtând însemnele unei firme cunoscute au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarilor vamali.
Pe numele administratorilor societăţilor comerciale, trei cetăţeni români, a fost întocmită lucrare penală pentru „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Infracţiune pe drumurile publice

În data de 13.01.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz sancţionabil de O.U.G. 195/2002 republicată si actualizată:

Pe raza municipiului Tulcea P.B. de 34 ani, domiciliat în municipiul Galaţi, conducea un autoturism marca Ford, care avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 27.12.2011.
Pe numele conducătorului auto a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85, pct. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată si actualizată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii