Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

06 Apr, 2012 00:14 711 Marime text

n ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Cantitate importantă de vin confiscată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, ascunse într-o autoutilitară, 80 de baxuri de vin, transportate fără documente legale de provenienţă

În data de 04.04.2012, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa, au procedat la oprirea şi verificarea unei autoutilitare marca VOLKSWAGEN, condusă de cetăţeanul român A. Vasile, de 32 de ani, domiciliat în localitatea Lumina, judeţul Constanţa.

În urma efectuării controlului autoutilitarei, au fost descoperite 80 de baxuri a 6 sticle de 2 litri fiecare, conţinând vin de masă, pentru care conducătorul autoutilitarei nu poseda documente legale de provenienţă.

Cantitatea de 960 litri de vin, în valoare aproximativă de 1.700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional pentru „efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 1, lit. e din Legea 12/1991, republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

OPEL CORSA furat din Olanda, găsit în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă un autoturism care figura în bazele de date ca fiind furat din Olanda.

Poliţiştii de frontieră au verificat în data de 04.04.2012, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, pe sensul de ieşire din ţară, un autoturism marca OPEL CORSA, înmatriculat în Olanda, condus de cetăţeanul român V. Cosmin de 20 ani, domiciliat în localitatea Agigea, judeţul Constanţa, care a declarat că autoturismul aparţine lui G. Celin, cetăţean român, în vârstă de 53 de ani, domiciliat de asemenea în localitatea Agigea.

În urma controlului a reieşit faptul că autoturismul în cauză figura în baza de date ca fiind furat din Olanda din data de 18.05.2011.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 4.000 lei, a fost ridicat în vederea indisponibilizării, iar împotriva numitului G. Celin au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „complicitate la furt" faptă prevazută şi sancţionată de art. 26 Cod Penal, raportat la art. 208, alin. 1 Cod Penal.

Unelte de pescuit interzise de lege confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat 2 cetăţeni români care deţineau unelte de pescuit interzise de lege

În data de 04.04.2012, în jurul orei 20.00, în zona de competenţă a S. P. F. Tulcea, pe lacul Goloviţa, a fost descoperită o ambarcaţiune artizanală în care se aflau numiţii N. Mircea, de 36 de ani şi N. Marius de 18 ani, ambii domiciliaţi în judeţul Tulcea, care deţineau 20 de bucăţi de plase monofilament.

Ambarcaţiunea în valoare aproximativă de 500 de lei, cât şi plasele monofilament au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele persoanelor în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie" şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasã de tip monofilament", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. g şi m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Peşte transportat fără documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta aproximativ 40 kilograme de peşte fără a avea documente de provenienţă.

În data de 04.04.2012, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră Midia au acţionat în zona de competenţă pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au oprit pentru control un autoturism marca DACIA 1310, condus de către cetăţeanul român M. Pavel, în vârstă de 62 de ani, cu domiciliul în municipiul Constanţa.

În interiorul autoturismului a fost descoperită cantitatea de aproximativ 40 kg peşte din diferite specii, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de peşte, în valoare aproximativă de 280 lei, a fost ridicată şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Pe numele persoanei în cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fãrã documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Infracţiune pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz sancţionabil de O.U.G. 195/2002, republicată.

În data de 04.04.2012, în jurul orei 13.30, în zona de competenţă a Sectorului Foliţiei de Frontieră Tulcea, a fost verificat în trafic un autoturism marca RENAULT LAGUNA, condus de cetăţeanul român I. Abdul, de 21 de ani, domiciliat în judeţul Tulcea, care nu poseda permis de conducere.

Şoferul este cercetat penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoana care nu poseda permis de conducere", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 86, alin. 1 din O.U.G. 195/2002, republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii