Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

20 Jun, 2014 11:51 1208 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
O femeie şi copiii ei de 3 şi 5 ani, „marinari” pe o navă ce venea din Siria
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Sulina trei cetăţeni sirieni, o femeie şi doi copii minori, pe care comandantul unei nave, sub pavilion Cambodgia, îi trecuse pe lista de echipaj fără a îndeplini condiţiile legale.
 
În data de 19.06.2014, în jurul orei 12.05, în timpul controlului de frontieră efectuat în P.T.F. Sulina asupra unei nave sub pavilion Cambodgia, sosită din direcţia Siria, poliţiştii de frontieră au descoperit trei cetăţeni sirieni, o femeie cu doi copii minori, cu vârste de 3, respectiv 5 ani, care erau trecuţi pe lista de echipaj cu funcţii de marinari.
În urma verificărilor, a fost stabilit faptul că persoana adultă, în vârstă de 26 ani nu posedă certificat de competenţă pentru funcţia de marinar.
Comandantul navei, un cetăţean sirian, în vârstă de 35 ani, a declarat faptul că cei trei pasageri sunt membri de familie ai mecanicul-şef şi intenţiona să îi transporte în portul Giurgiuleşti din R. Moldova.
Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 322 Cod Penal şi l-au sancţionat contravenţional pe comandant cu suma de 10.000 lei pentru fiecare persoană transportată în mod ilegal, conform art. 7, alin. 1 şi art. 134 din O.U.G. 194/2002 republicată.
 
Autoturisme cu documente false descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă trei autoturisme mărcile Volkswagen, Audi şi BMW, pentru care conducătorii auto au prezentat la control documente false.
 
● În data de 19.06.2014, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român N.L.I., în vârstă de 25 ani, domiciliat în judeţul Ialomiţa.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică al autoturismului şi asigurarea tip carte verde prezintă indicii de falsificare.
 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 11.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român D.N., în vârstă de 29 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea un autoturism marca Audi model A6, înmatriculat în R. Bulgaria.
Printre documentele autoturismului prezentate la control a fost descoperit şi certificatul de inspecţie tehnică periodică care era fals.
 
● Câteva ore mai târziu, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa au verificat la ieşirea din Portul Constanţa, în zona porţii de acces numărul 1, un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român D.M., în vârstă de 28 ani, domiciliat în judeţul Constanţa.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică al autoturismului şi asigurarea tip carte verde prezintă indicii de falsificare.
 
Bărbaţii în cauză au declarat că au achiziţionat autoturismele fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii