Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:53 19 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

15 Feb, 2012 16:46 1000 Marime text

4345.jpgÎn ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Ţigări confiscate la Constanţa şi Mangalia

dsc03284.jpgÎn data de 14.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării 4.840 de ţigarete netimbrate, de provenienţă duty free, R. Moldova şi Ucraina care erau oferite spre comercializare de patru cetăţeni români pe raza municipiilor Constanţa şi Mangalia.

Poliţiştii de frontieră au desfăşurat mai multe acţiuni pe raza municipiului Constanţa, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări şi evaziunii fiscale, reuşind să-i depisteze pe P.C. de 29 ani, domiciliat în localitatea Năvodari, A.M. de 47 ani, domiciliat în mun. Constanţa şi I.G. de 24 ani, domiciliată în mun. Medgidia, care deţineau 3.960 de ţigarete netimbrate, de provenienţă duty free, R. Moldova şi Ucraina, pe care încercau să le comercializeze.

vw3.jpgÎn municipiul Mangalia a fost depistată P.B. de 27 ani, care comerciliaza 880 de ţigarete de provenienţă duty free.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 2.326 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

tigari_0031.jpgPe numele celor în cauză au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.000 lei fiecare, conform art. 2, punctul 1, lit. c din Legea 12/1990 republicată.

Infracţiuni pe drumurile publice

În data de 14.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următoarele cazuri sancţionabile de O.U.G. 195/2002 republicată.

În municipiul Tulcea au fost identificaţi în trafic doi cetăţeni români, I.P. de 33 ani şi P.A. de 20 ani, care conduceau autoturisme cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

Primul şofer se afla la volanul unui autoturism marca Volkswagen Golf, cu autorizaţia expirată din data de 10.12.2011, iar al doilea conducea o autoutilitară marca Volkswagen Transporter cu autorizaţia expirată din data de 17.11.2011.

Celor două persoane le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat".

Localnici din Sf. Gheorghe, ajutaţi de poliţiştii de frontieră

În data de 14.02.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi de primarul localităţii Sfântu Gheorghe să asigure transportul unor localnici la Sulina pentru a se aproviziona cu alimente.

Poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi, de primarul localităţii Sfântu Gheorghe din judeţul Tulcea, să transporte patru localnici în oraşul Sulina pentru a se aproviziona cu alimente.

Solicitarea a fost făcută deoarece autorităţile locale din zonă nu dispun de o autoutilitară cu tracţiune integrală care să poată parcurge drumul înzăpezit ce face legătura între cele două localităţi

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii