Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

02 Mar, 2012 22:58 771 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Peste 4 kilograme de icre confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat un cetăţean român care oferea spre comercializare peste 4 kilograme de icre fără documente legale.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în data de 01.03.2012, pe raza localităţii Tulcea, unde l-au identificat pe C.M. de 20 ani care oferea spre comercializare mai multe borcane care conţineau 3,860 kilograme icre de ştiucă şi 324 grame icre de crap.

Cantitatea de icre, în valoare de aproximativ 350 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Pe numele celui în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere, transport şi comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor şi produselor din peşte", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Autoturism furat depistat la Tulcea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în municipiul Tulcea un autoturism care figura în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie.

Poliţiştii de frontieră au verificat în data de 01.03.2012, pe o stradă din municipiul Tulcea, un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, condus de cetăţeanul român C.V. de 41 ani, domiciliat în municipiul Tulcea.

În urma controlului a reieşit faptul că autoturismul marca Opel figura în baza de date ca fiind furat din Marea Britanie din data de 09.09.2011.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 16.000 lei, a fost ridicat în vederea indisponibilizării.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevazută şi pedepsită de art. 208, alin. 1 Cod Penal.

Ţigarete confiscate la Pardina

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării 700 de ţigarete de provenienţă R. Moldova care erau oferite spre comercializare de un cetăţean român.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în data de 01.03.2012, în zona de responsabilitate a S.P.F. Pardina, pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale, ocazie cu care l-au depistat pe C.G. de 48 ani, care deţinea 700 de ţigarete având aplicat timbru de R. Moldova.

Cel în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă a ţigaretelor şi a declarat că intenţiona să le comercializeze.

Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 350 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Pe numele celui în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport a bunurilor sau mărfurilor care trebuiesc plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, pct. 3 din Legea 86/2006.

Role de metal, furate în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta două role de metal şi un suport de fixare al acestora, în greutate de aproximativ 250 de kilograme, sustrase de la un aparat de transportat minereu din Portul Constanţa.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în data de 01.03.2012, în zona Portului Constanţa, unde au verificat un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român S.D. de 44 ani .

În interiorul autoturismului au fost găsite două role de metal şi un suport metalic de fixare a acestora pe un utilaj de transportat mineru.

Cel în cauză a declarat că a sustras cantitatea de metal de la o societate comercială din Portul Constanţa cu scopul de a o valorifica.

Pe numele persoanei în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208 Cod Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii