Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

08 Jan, 2012 17:21 827 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui trafic fluent şi civilizat în zona de frontieră şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Furt de motorină în Portul Constanţa Sud-Agigea

Lucrătorii din cadrul Grupului de Nave Constanţa au întocmit lucrare penală pe numele unui cetăţean care transporta 3.100 litri de motorină în zona Portului Constanţa Sud - Agigea.

În data de 06.01.2012, în jurul orelor 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa - P.T.F. Agigea au oprit, pe comunicaţia Poarta 9-DN 39, o autoutilitară marca Ford Tranzit condusă de R.E. de 37 ani, domiciliat în comuna Chirnogeni.

În urma controlului au fost descoperite în interiorul autoutilaterei 8 recipiente de plastic care conţineau o substanţă lichidă cu miros de produs petrolier.

Verificările s-a constatat că substanţa lichidă este motorină, cantitatea totală depistată în autoutilitată fiind de 3.100 litri.

Cel în cauză a declarat că a achiziţionat motorina din zona danelor 100-101 a Portului Constanţa Sud - Agigea.

Pentru continuarea cercetărilor oamenii legii au reţinut autoutilitara şi întreaga cantitate de motorină, valoarea aproximativă a prejudiciului fiind de 18.600 lei.

Pe numele R.E. a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208-209 alin.1 Cod Penal.

Transport ilegal de peşte

În data de 06.01.2011 poliţiştii de frontieră constănţeni şi tulceni, pe timpul executării atribuţiilor de serviciu, au depistat trei cetăţeni care transportau cantităţi de peşte fără documente legale.

Lucrătorii P.T.F. Midia au oprit pe comunicaţia Năvodari - Sibioara un autoturism marca Opel Astra, în care se aflau cetăţenii C.D. de 31 ani şi C.I. de 27 ani, ambii domiciliaţi în satul Sinoe.

În urma controlului a fost descoperită, în portbagajul autoturismului, o cantitate de 74 kilograme de peşte din specia ştiucă şi caras, pentru care cei doi nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Cantitatea de peşte, în valoare de aproximativ 268 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi de profil.

Pe numele celor doi a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi transport a peştelui fără documente legale, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea l-au depistat pe malul Dunării pe P.S. de 43 ani, domiciliat în localitatea Grindu, care avea asupra sa 2 unelte de pescuit tip avă şi o cantitate de peşte.

Plasele, în lungime de aproximativ 60 de metri, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Pe numelui celui în cauză a fost întocmit dosat penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi folosire a uneltelor de pescuit comercial de către persoane neautorizate,

Şofer fără permis de conducere

Poliţiştii de frontieră constănţeni au depistat un cetăţean care conducea un autoturism pe drumurile publice fără a avea permis de conducere.

În data 06.01.2012, în jurul orei 10.30, a fost oprit un autoturism marca Dacia, înmatriculat în Constanţa, condus de I.R. de 43 ani domiciliat în oraşul Băneasa.

În urma cercetărilor efectuate a reieşit faptul că cel în cauză nu deţine permis de conducere.

Pe numele I.R. a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 86, alin 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii