Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un plagiator acuză!

ro

30 Oct, 2013 19:42 991 Marime text
Partidul Mişcarea Populară a luat act, cu îngrijorare, de atacul neconstituțional al premierului Ponta asupra Curții Constituționale a României. Această ieșire necontrolată a unui prim-ministru ajuns la apogeul incompetenţei este, totodată, o dovadă clară de impotenţă managerială în a conduce un Cabinet.
Prin simplul fapt că întâi declară că decizia CCR sprijină evaziunea fiscală, ca, mai apoi să declare senin că nu ştie ce a decis Curtea, Ponta se autoplagiază din nou, după modelul Roşia Montană, atunci când a declarat (cu aceeaşi seninătate puberă) că a fost împotriva proiectului doar pentru că era Traian Băsescu pentru.
Ponta se face că nu ştie (sau, ca de obicei, nu a citit) că excepţia de neconstituţionalitate se referă şi la vestitul articol 81, alineatul 3, introdus pe sub mână, în stilul caracteristic, în textul Ordonanţei de Urgenţă: „În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizuală cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului“. Alineat cu ţintă clară către televiziuni neobediente.
Ca să nu mai vorbim de faptul că, iniţial, era vorba ca acest Cod să fie prezentat ca Proiect de Lege şi a fost transformat, în ultima clipă, urmând acelaşi stil, în OUG.
Cerem juristului cu doctorat furat să respecte principiul separaţiei puterilor în stat, pe care îl invocă de câte ori se simte ameninţat, chiar dacă pentru premieri nu există o prevedere în Constituţie care să stipuleze suspendarea. Dacă ar exista, „dottore” Ponta ar fi în permanenţă în aer şi la propriu, nu numai la figurat.
 
30 octombrie 2013
 
 
Eugen Tomac
Preşedinte, Partidul Mişcarea Populară
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii