Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacolul "Prietenia ca o primăvară..."

ro

04 Apr, 2014 13:29 1690 Marime text
Fundația Brătianu a continuat ieri, 3 aprilie 2014, seria de evenimente “Cunoaște-ți Comunitatea” cu un spectacol special organizat pentru și de copiii din județul Constanța. Sub titlul „Prietenia ca o primăvară…“, reprezentanții a 11 școli constănțene (din care 5 din mediul rural) au urcat pe scena Teatrului de Stat Fantasio, încântând publicul cu dansuri, cântece și scenete cu teme pascale și nu numai. De asemenea, prezenta in rândul participanților a celor trei centre școlare constănțene de educație incluziva dovedește ca talentul si valoarea nu se raportează la dizabilitate, ca principiu de baza al învățământului integrat.
“Acest spectacol s-a dorit a fi un prilej prin care sărbătorim sosirea primăverii, dar si a iepurașului, printr-o diversitate de forme de expresie a talentului si a frumuseții sufletului participanților, indiferent de condiția acestora”, a declarat Irina Moroșanu, reprezentant al Fundației Brătianu.
Micuții artiști au fost răsplătiți cu dulciuri din partea organizatorilor, care le-au fost dăruite pe scenă de către tinere îmbrăcate în costume populare.
Momentul care a încheiat spectacolul a sensibilizat deosebit de mult asistența, fiind un dans conceput în colaborare de către Centrul școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul“ și Liceul Teoretic „Traian”. Momentul prezentat de cele două instituții de învățământ este același program artistic care a câștigat locul I la Concursul SNAC din martie 2014, etapa județeana. “Copiii de la Liceul Teoretic Traian au fost minunați și doresc să le mulțumesc pentru că s-au implicat alături de noi în proiect. La repetiții ne-am distrat cu toții grozav, iar cei mici s-au atașat foarte tare de colegele lor mai mari. Este important să ne implicăm activ în cauze care merită pentru că doar așa arătăm că orice este posibil.”, a spus Simona Dumitru, reprezentant al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă “Delfinul”.
Evenimentele Fundației Brătianu continuă și în perioada următoare cu Expoziția Medicală "Cunoaște-ți comunitatea- Sănătatea înainte de toate" ce va avea loc de Ziua Mondială a Sănătății (7 aprilie 2014) în incinta Centrului comercial Maritimo Shopping Center, intre orele 10:00-22:00 și Cupa "Cunoaște-ți Comunitatea” la baschet care va avea loc pe 12-13 aprilie la Sala Flămânda.
 
04.04.2014                                                      Fundaţia Brătianu
                                                                              Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii