Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 500 de medici s-au reunit la Cluj-Napoca pentru cea de-a VIII-a ediţie a Congresului

ro

09 Sep, 2010 21:18 1283 Marime text
Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

Ediţia de anul acesta a congresului se va finaliza cu un eveniment dedicat publicului larg: Marşul "Caştigi şi dăruieşti sănătate! Clujeni pentru clujeni", realizat în parteneriat cu Grupul sanofi-aventis

În perioada 7-9 septembrie 2010, se desfăşoară la Cluj-Napoca cea de-a VIII-a ediţie a Congresului Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Evenimentul este unul cu tradiţie în comunitatea medicală, aducând în discuţie ultimele noutăţi ştiinţifice şi soluţii terapeutice în managementul diabetului zaharat. Anul acesta, congresul a reunit aproximativ 500 de medici specialişti şi rezidenţi, specializaţi în diabet, nutriţie şi boli metabolice, nefrologie, cardiologie, medicină internă etc.

Diabetul zaharat este o problemă de importanţă majoră atât pentru individ, cât şi pentru medicină şi societate, fiind o afecţiune frecventă, perfidă, de lungă durată şi devastatoare, dacă nu este bine îngrijită. Impactul său este unul multiplu: uman, socio-familial, economic şi politic. În aceste condiţii, organizarea unor evenimente ştiinţifice ce dezbat probleme de actualitate în prevenţia şi controlul diabetului zaharat sunt salutate cu interes de către comunitatea medicală.

Printre temele abordate în cadrul evenimentului se numără: diabetul zaharat la copii şi adolescenţi, depistarea precoce, diagnosticul şi tratamentul diabetului, abordarea complicaţiilor, rolul educatorului în îngrijirea acestor pacienţi şi afectarea organelor ţintă la persoanele cu diabet. Acest eveniment anual este doar o parte din procesul formativ continuu instituit de Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, cu scopul obţinerii unor rezultate cât mai bune în prevenirea şi controlul diabetului zaharat.

„Anul acesta, ne-am dorit ca acest congres să treacă dincolo de cadrul dezbaterilor ştiinţifice şi medicale, încercând să ne apropiem mai mult de publicul larg printr-un eveniment menit să tragă un semnal de alarmă asupra epidemiei de diabet. Astfel, în parteneriat cu Grupul sanofi-aventis, vom desfăşura în Parcul Central din Cluj un marş de 30 de minute dedicat combaterii diabetului - „Caştigi şi dăruieşti sănătate - Marşul clujenilor pentru clujeni". Prin această manifestare încercăm să atragem atenţia clujenilor asupra importanţei activităţii fizice în menţinerea sănătăţii, dar şi să strângem o donaţie cât mai consistentă în beneficiul persoanelor suferinde de diabet îngrijite în Centrul Clinic de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Cluj-Napoca", a declarat Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Preşedinte al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

„Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice îşi propune să organizeze şi în continuare aceste reuniuni ştiinţifice, cu scopul de a menţine cel mai înalt nivel de cunoştinţe ştiinţifice, necesar unei bune îngrijiri a persoanelor cu diabet zaharat. Ne propunem, de asemenea, să continuăm seria de evenimente şi campanii educaţionale destinate publicului larg, prin care să contribuim într-un mod cât mai eficient la prevenirea şi combaterea diabetului zaharat şi a complicaţiilor acestuia", a afirmat în încheiere Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Preşedinte al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Despre Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM) a fost fondată în Braşov, la data de 30 martie 2001, ca urmare a dorinţei de a susţine o mai bună îngrijire a bolnavilor cu diabet zaharat şi alte boli metabolice. Principalul scop al Federaţiei este să îmbunătăţească calitatea îngrijirii oferite pacienţilor cu diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii