Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federația "Solidaritatea Sanitară" din România lansează proiectul - Competitivitate și stabilitate pe piața muncii prin calificare și consiliere profesională!

ro

08 Oct, 2011 23:58 1124 Marime text

Fidelă strategiei de implicare activă în activitatea salariaților din sănătate și asistență socială, Federația „Solidaritatea Sanitară" din România anunță lansarea proiectului Competitivitate și stabilitate pe piața muncii prin calificare și consiliere profesională! Creșterea gradului de calificare și adaptare al salariaților din ramura sănătate și asistență socială din Regiunea Sud-Muntenia pe o piață a muncii în plină schimbare prin calificare, recalificare și consiliere profesională, contract de finanțare POS DRU/108/2.3/G/79508.

Parteneri din cadrul proiectului sunt S.C. Centrul de Consultanta si Studii Europene S.R.L. și Sindicatul ,,Solidaritatea Sanitara" Prahova. În ceea ce privește valoarea totală a proiectului, aceasta este de 500.000 euro, proiectul urmând a fi implementat în Regiunea Sud-Muntenia, respectiv în județele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman și Prahova.

În cadrul proiectului vor fi implementate următoarele activități:

- Desfășurarea unui studiu privind nevoile specifice de consiliere și orientare profesională ale salariaților din sănătate;

- Dezvoltarea și lansarea unui site cu următoarele funcții:

o diseminare a informațiilor despre proiect;

o activități de autoevaluare și consiliere on-line;

o trasee de carieră.

- Desfășurarea workshop-urilor de orientare, informare și consiliere în carieră pentru un număr de 150 persoane.

- Desfășurarea consilierii individuale a membrilor grupului țintă care urmează să participe la cursuri.

- Desfășurarea cursurilor de calificare după cum urmează:

o Infirmiera (720 ore/curs);

o Baby sitter (360 ore/curs);

o Îngrijitori bătrâni la domiciliu (360 ore/curs).

- Desfășurarea campaniei de conștientizare a nevoii de formare profesională continuă a angajaților.

- Elaborarea, multiplicarea și diseminarea publicației "Ghid de bune practici și povești de succes în domeniul informării, orientării și consilierii profesionale a salariaților din sănătate".

Totodată, prin intermediul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea", Federația "Solidaritatea Sanitară" din România va continua desfășurarea cercetărilor derulate anterior privind situația salariaților din sistem, de data aceasta fiind studiate aspectele legate de dezvoltarea carierei și nevoile privind consilierea profesională a acestora.

Informații suplimentare pot fi obținute de pe site-ul proiectului, accesând www.formare-continua.ro

Persoană de contact: Rotilă Viorel, Președinte Federația "Solidaritatea Sanitară" din România, telefon: 0336/106.365, e-mail: secretariat@formare-continua.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii