Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federația "Solidaritatea Sanitară" din România lansează proiectul

ro

28 Oct, 2011 18:05 1046 Marime text

Fii calificat pe piața muncii! Creșterea nivelului de calificare a angajaților din sănătate și asistență socială din Regiunea Sud-Est

Păstrând tradiția implementării cu succes a mai multor proiecte de dezvoltare, formare profesională și cercetare, Federația "Solidaritatea Sanitară" din România lansează un nou proiect, intitulat Fii calificat pe piața muncii! Creșterea nivelului de calificare a angajaților din sănătate și asistență socială din Regiunea Sud-Est, contract de finanțare POS DRU/108/2.3/G/79295, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul este desfășurat în cadrul unui parteneriat cu organizații ce au experiență în implementarea de proiecte, respectiv S.C. Centrul de Consultanta si Studii Europene S.R.L. și Sindicatul ,,Solidaritatea Sanitara" Galați, beneficiarul, împreună cu partenerii, participând la cofinanțarea proiectului și la susținerea financiară a proiectului până la rambursarea sumelor cheltuite.

Valoarea totală a proiectului este de 2.226.360 lei, fiind utilizată pentru implementarea următoarelor activități:

 Desfășurarea unui studiu privind nevoile specifice de consiliere și orientare profesională ale salariaților din sănătate și asistență socială;

 Cursuri de calificare și recalificare profesională după cum urmează:

 Infirmiera (720 ore/curs);

 Baby sitter (360 ore/curs);

 Îngrijitori bătrâni la domiciliu (360 ore/curs).

Informarea, orientarea și consilierea salariaților privind dezvoltarea carierei, atât direct, în cadrul a 6 workshop-uri la care vor participa minim 150 de salariați, cât și on-line, pe site-ul proiectului;

Crearea și dezvoltarea unui site specializat pe informații și activități interactive privind informarea, orientarea și consilierea privind cariera, autoevaluare, efectuarea bilanțului de competențe simulare trasee de carieră, informații privind piața muncii.

 Organizarea a două campanii de conștientizare privind utilitatea și necesitatea participării salariaților la formarea profesională continuă.

Prin intermediul acestui proiect continuăm acțiunea de formare și creșterea nivelului de calificare a personalului din sectorul sanitar, fideli tradiției federației de implicare activă în rezolvarea problemelor, contribuind totodată în mod semnificativ la creșterea absorbției fondurilor structurale datorită capacității administrative a organizației.

Proiectul este parte a strategiei beneficiarului de a desfășura studii pe tema cercetării problemelor specifice salariaților din sistemul sanitar, cercetările desfășurându-se în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea", organism specializat pe implementarea proiectelor.

Activitățile de consiliere profesională desfășurate în funcție de nevoile identificate prin intermediul cercetării și cea de dezvoltarea a unui site cu instrumente suport pentru consiliere au un puternic caracter inovativ.

Pentru informații suplimentare poate fi accesat site-ul proiectului la www.cariera-ta.ro

Persoană de contact: Rotilă Viorel, Președinte Federația "Solidaritatea Sanitară" din România, telefon: 0721246491, 0336/106.365, e-mail: secretariat@cariera-ta.ro.

Manager proiect,

Rotilă Viorel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii