Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc cere Guvernului sa aloce mai multi bani pentru promovarea turismului romanesc

ro

15 Feb, 2010 00:03 1021 Marime text

FPTR apreciază că fondurile alocate de la bugetul de stat pentru marketingul destinatiilor si produselor turistice românesti sunt necorespunzătoare în raport cu nevoile care există în acest domeniu, dar si în raport cu investitiile pe care tări din regiune le fac în promovarea unor destinatii si produse turistice concurente.

Criza economică mondială si-a făcut simtite efectele în toate domeniile de activitate, inclusiv în turism. Patronatele din turismul românesc sunt preocupate de gestionarea eficientă a afacerilor din acest domeniu, afaceri marcate de efectele crizei, dedicând sume deloc neglijabile activitătilor de marketing. Eforturile noastre trebuie însă să fie dublate si de eforturi guvernamentale, dat fiind faptul că turismul aduce venituri comunitătilor locale si la bugetul de stat.

Constatăm cu îngrijorare că toate tările din zonă, cu destinatii si produse turistice care le concurează pe cele românesti, si-au mărit bugetele publice dedicate promovării turismului, în timp ce tara noastră are un buget, pe această componentă, mai mic cu 31% fată de anul trecut.

Mai mult, bugetul de promovare a turismului românesc, de 5 milioane de Euro pentru 2010, aproape că nu există, dacă ar fi să comparăm cu cele ale altor state. Grecia, cu un litoral cu care ne străduim să concurăm, a alocat pentru promovare 57, 8 milioane de Euro pentru anul in curs, iar Austria, cu destinatii de schi cu care vrem să concurăm, a alocat pentru acelasi scop, de la bugetul de stat, 32 milioane de Euro.

Considerăm că turismul nu poate fi sustinut si dezvoltat decât prin eforturi comune ale mediului de afaceri si statului, motiv pentru care cerem Guvernului să sustină corespunzător un domeniu cu potential de a absorbi forta de muncă disponibilizată din alte sectoare si de a se tranforma în motor al ecomoniei românesti în următorul deceniu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii