Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

25-26 noiembrie 2011 Braşov - Hotel ARO - Seminar Dezbatere

ro

24 Nov, 2011 15:38 870 Marime text

Viitorul Serviciilor de Gestiune Integrată a Deşeurilor în România

Impactul Directivei Cadru Deşeuri - 2008 / 98 CE

Federaţia Naţională a Patronatelor Serviciilor Publice din România, Liga Citadină a Serviciilor Publice şi Comunale din România şi Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă vă invită la seminarul Viitorul Serviciilor de Gestiune Integrată a Deşeurilor în România.

Impactul Directivei Cadru Deşeuri - 2008 / 98 CE Din ianuarie 2012 urmează să intre în vigoare reglementările impuse de Directiva Cadru Deşeuri - 2008/98.

Impactul acestora va fi considerabil atât pentru administraţia locală cât şi pentru operatorii serviciilor de salubritate, reciclatori, colectori. Şi, nu în ultimul rând, pentru ansamblul utilizatorilor, deci pentru populaţie.

Perspectiva taxei de groapă, disfuncţiile create de întârzieri pe majoritate investiţiilor regionale cu finanţare europeană nerambursabilă, relaţiile dificile dintre operatorii regionali si structurile locale, iminenţa creşterii tarifelor, noile condiţii de evaluare a realizării cotelor de colectare selectivă, statutul deşeurilor de „produs" sau „materie primă secundară" şi intrarea lor pe o „piaţă" naţională şi internaţională, prezenţa tot mai activă a reciclatorilor şi a structurilor de transfer de responsabilitate, nevoia de cofinanţare privată - toate aceste subiecte fac din problematica deşeurilor cea mai acută şi preocupantă actualitate în serviciile publice.

Acest seminar - dezbatere se adresează atât autorităţilor locale cât şi tuturor actorilor implicaţi în gestiunea deşeurilor, de la servicii şi infrastructuri la colectare si reciclare.

Reprezentanţi din Ministerele Administraţiei şi Internelor, Mediului şi Pădurilor, din ANPM şi Garda Naţională de Mediu, ANRSC, consilii judeţene şi consilii locale precum şi experţi şi reprezentanţi ai structurilor de transfer de responsabilitate, salubriştilor, reciclatorilor, asociaţiilor profesionale şi patronale - vor aduce ultimele informaţii în domeniu, vor prezenta ultimele modele de succes în parteneriatul public privat, modele de colectare selectivă.

Organizatori: Federaţia Naţională a Patronatelor Serviciilor Publice din România, Liga Citadină a Serviciilor Publice şi Comunale din România şi Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii