Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:00 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarație de presă - Gheorghe Dragomir

ro

13 Aug, 2015 17:23 497 Marime text
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, afirmă că aproape 80% din programul Guvernului Ponta este neîndeplinit iar restul are rezultate incerte, după aproape patru ani de când se află la Palatul Victoria. „Mandatul guvernului condus de Victor Ponta este notabil doar prin groaznic de rușinoasa situație în care a adus țara, România fiind singura țară din Uniunea Europeană condusă de un premier anchetat pentru spălare de bani și evaziune fiscală. Constatăm astăzi, după aproape patru ani de mandat, că ceea ce a promis Victor Ponta în campania electorală a fost sortit eșecului. Guvernarea PSD este lipsită de curaj și responsabilitate. Din păcate, Victor Ponta și guvernul social-democrat reprezintă un pariu pierdut”, consideră deputatul liberal Gheorghe Dragomir.

Acesta este de părere că Guvernul Ponta a excelat în risipirea și furtul banilor publici, în eșecul total sau stoparea unor reforme majore, în eșecul construcției de autostrăzi, în eșecul creșterii investițiilor străine, în eșecul relansării pieței muncii și diminuării șomajului sau în eșecul apărării și promovării intereselor economice autohtone în România sau în străinătate. „Cel mai grav lucru este faptul că premierul Victor Ponta ne propune, din nou, un model economic riscant, axat pe creștere de deficit, cheltuieli bugetare exagerate și consum”, susține parlamentarul PNL de Constanța.

Afirmațiile copreședintelui PNL Constanța au la bază prezentarea, în mod eronat, de către premierul Victor Ponta, a succeselor guvernului PSD. „Programul de guvernare social-democrat conține 159 de promisiuni dintre care 127 au fost uitate sau s-au dovedit a fi minciuni grosolane. Mă refer aici la reducerea numărului de taxe parafiscale la jumătate, creșterea deductibilității cheltuielilor în cercetare și dezvoltare de la 20% la 50%, finalizarea autostrăzii Transilvania și a Centurii București la profil de autostradă, revitalizarea proiectului Canalului Dunăre-București, dezvoltarea satului românesc, încurajarea agriculturii ecologice sau promovarea proiectelor transfrontaliere care să asigure diversificarea accesului la resursele energetice de materii prime, în principal petrol și gaze. De asemenea, PSD anunța o serie de investiții private în construcția și dotarea de spitale noi, promitea subvenționarea accesului la internet pentru unitățile de învățământ din zonele rurale, înființarea a 50.000 de noi locuri în grădinițe și creșe până în anul 2016, reabilitarea centrelor istorice și dezvoltarea infrastructurii de acces către obiectivele turistice sau accelerarea absobției fondurilor europene. Din păcate, toate au rămas la stadiul de promisiune pe hârtie sub guvernarea lui Victor Ponta”, declară deputatul Gheorghe Dragomir.

Pe de altă parte, liderul liberal amintește și câteva dintre promisiunile guvernului PSD care vizau județul Constanța, rămase și ele neîndeplinite. „În programul de guvernare, social-democrații se lăudau că vor relua oferta pentru realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă sau că vor perfecționa piața de certificate verzi, în vederea atragerii capitalului privat în investiţiile din domeniul surselor regenerabile. Numai minciuni, în condițiile în care, în județul Constanța, au loc deja dezafectări de turbine eoliene”, a mai spus parlamentarul PNL.
 
13 august 2015 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii