Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:22 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Mann Nikolaus, a S.C. Euromobille S.R.L. Timiş şi a altor 6 inculpaţi

ro

23 Apr, 2013 12:33 1215 Marime text
        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Mann Nikolaus, 56 de ani, având dublă cetăţenie, română şi germană, a S.C. Euromobille S.R.L. Timiş şi a altor 6 inculpaţi, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit grave, gestiune frauduloasă, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.
        În fapt, se reţine că inculpatul Mann Nikolaus a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi inculpaţii Tunea Daniel, Cipleu Mihaela, Mois Cristian, Ivănescu Lucian, Popa Dan şi Morariu Violeta, având drept scop devalizarea patrimoniului persoanelor juridice din grupul Aton.
        Membrii grupării, în calitate de administratori ai părţii vătămate, sub coordonarea inculpatului Mann Nikolaus, au obţinut beneficii financiare substanţiale prin însuşirea în mod fraudulos, folosirea şi traficarea de bunuri şi bani, aparţinând societăţilor comerciale administrate, prin falsificarea şi utilizarea unor documente falsificate ( contracte de comodat, de livrare de mărfuri, facturi, bilete la ordin, procese verbale de compensare).
        Astfel, se retine ca,  direct sau prin persoane interpuse şi prin intermediul S.C. Euromobille S.R.L., societate pe care o controla în fapt, inculpatul Mann Nikolaus şi–a însuşit fără drept sume de bani, mijloace fixe (utilaje de exploatare minieră, de transport) şi active ( statie de betoane) din patrimoniul parţilor vătămate, prin diverse mijloace frauduloase ( cu titlu de exemplu - cumpărări de bunuri imobile urmate de închiriere la un preţ supraevaluat către partea vătămată, dobândire de active la un preţ subevaluat ).
        Membrii grupării au întocmit facturi false cu specificaţia avans piatră brută şi de stingere a sumelor astfel datorate prin emitere de bilete la ordin din partea Aton în valoare de aproximativ 75 milioane euro, în scopul creării obligaţiei de plată din partea Aton şi garantării plăţii prin 5 bilete la ordin semnate de inculpatul Tunea Daniel şi avalizate în numele altor societăţi din cadrul grupului Aton, de către inculpaţii Ivănescu Lucian şi Mois Cristian Florin.
        În acest scop biletele la ordin au fost introduse la plată, în urma executării silite obţinându-se în mod fraudulos sume importante, de ordinul milioanelor de Euro, din patrimoniul părţilor vătămate.
Prejudiciul total cauzat societăților comerciale din grupul ATON prin activitatea infracţională este de aproximativ 33 milioane de Euro.
        În vederea recuperării prejudiciului, în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor inculpaţilor.
        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea cauzei spre competenta soluţionare Tribunalului Timiş şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpaţilor Mann Nikolaus, Popa Dan, Cipleu Mihaela, Morariu Violeta Otilia, Tunea Daniel, Ivănescu Lucian şi Mois Cristian Florin.
        Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt  analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii