Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:52 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT - Duminica, 18 Martie 2012

ro

18 Mar, 2012 00:21 534 Marime text

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistrita-Nãsãud au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatului Rus Ştefan, in varsta de 31 de ani, pentru savarsirea infractiunilor de detinere si trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 si nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev.de art. 279 al.1 C.pen.

In fapt se retine ca inculpatul Rus Ştefan a comercializat cantitati insemnate de rezină de cannabis catre consumatorii din zona oraşului Năsăud.
Drogurile de risc proveneau din Spania si erau introduse pe teritoriul Romaniei prin intermediul unor firme de transport şi de curierat.
In sarcina inculpatului se mai retine ca a detinut in mod nelegal o armă de foc, în stare de funcţionare, calibrul 16 mm, pe care a vandut-o unui investigator sub acoperirie, contra sumei de 700 de Euro.

La data de 15 martie 2012, inculpatul a fost depistat în flagrant delict avand asupra sa alte două arme de vânătoare, pe care intentiona sa le comercializeze pentru suma de 2600 de Euro.
Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului, procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit si ridicat 63 de cartuşe de diferite calibre.
La solicitarea procurorilor D.I.I.C.O.T. instanta de judecata a dispus arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 29 de zile.
Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciara din cadrul S.C.C.O. Bistrita-Nãsãud.

Ti-a placut articolul?

Comentarii