Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Punere in executare decizii pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie

ro

30 Oct, 2009 19:41 1864 Marime text

30 octombrie 2009

COMUNICAT

Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în şedinţa din data de 29.10.2009, punerea în executare a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în recursurile formulate de domnii procurori Sandu Ioana, Tulitu Tena şi Stoian Gheorghe.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat hotărârile Consiliului Superior al Magistraturii, prin care în data de 05 februarie 2009 a revocat din funcţiile de conducere de  prim-procuror, prim-procuror adjunct şi procuror şef Secţie Judiciară pe procurorii anterior menţionaţi.
 De asemenea, instanţa supremă a obligat Consiliul Superior al Magistraturii să dispună reintegrarea în funcţia de conducere pe care domnii procurori au deţinut-o anterior pronunţării hotărârii de revocare.
 Consiliul Superior al Magistraturii aminteşte opiniei publice că hotărârile pronunţate în această materie în procedura recursului de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt irevocabile şi au putere de lege pentru persoanele în sarcina cărora sunt stabilite obligaţii.
 Obligaţiile stabilite prin hotărâri judecătoreşti irevocabile trebuie să fie aduse la îndeplinire de bună voie şi cu bună credinţă.
 Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii prin hotărârea luată în şedinţa din data de 29 octombrie a respectat obligaţia stabilită printr-o hotărâre irevocabilă precum şi, principiul executării cu bună credinţă a acesteia.
 Consiliul Superior al Magistraturii a fost consecvent în respectarea hotărârilor judecătoreşti intrate în autoritatea de lucru judecat şi reaminteşte opiniei publice că ele nu pot face obiectul negocierilor ci trebuie respectate şi puse în executare întocmai.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CI MASS MEDIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii