Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PRECIZARI referitoare la deplasarile externe efectuate de membrii CSM

ro

22 Aug, 2009 20:30 938 Marime text

Ca urmare a informaţiilor tendenţioase furnizate de postul de televiziune „Realitatea TV", în data de 21 august 2009, în vederea unei corecte informări a opiniei publice, vă transmitem evidenţa deplasărilor internaţionale efectuate de membrii Consiliului Superior al Magistraturii şi reprezentanţi ai aparatului propriu al CSM, în perioada 1 ianuarie - 13 august 2009, cu precizarea costurilor suportate din bugetul propriu al Consiliului şi menţionarea deplasărilor efectuate utilizând fonduri PHARE.

Deplasările au fost efectuate de membrii Consiliului Superior al Magistraturii care, în calitate de demnitari, reprezintă şi în plan internaţional sistemul judiciar românesc şi dezvoltă capacitatea instituţională a Consiliului Superior al Magistraturii prin menţinerea unor contacte externe specifice calităţii pe care o deţin.

Deplasările externe au fost efectuate mai ales în cadrul Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare (RECJ), din care Consiliul Superior al Magistraturii face parte, în calitate de membru cu drepturi depline.

O parte importantă din costurile suportate de Consiliul Superior al Magistraturii pentru deplasarea membrilor CSM în cadrul Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare se decontează la sfârşitul fiecărui an calendaristic, de către RECJ. În luna decembrie 2008 s-au decontat 4.550 euro, echivalentul a 192.455.900 lei vechi.

Pentru deplasările efectuate de membrii CSM în cadrul RECJ, în perioada 1 ianuarie - până în prezent, se estimează decontarea a 4900 de euro, echivalentul a 207.260.200 lei vechi, sumă care se va vira la sfârşitul anului 2009.

Consiliul Superior al Magistraturii este ordonator principal de credite şi îşi gestionează propriul buget cu responsabilitate.

Avem convingerea că şi alţi demnitari români (miniştrii, secretari de stat, etc.) au efectuat deplasări externe în perioada menţionată în vederea menţinerii relaţiilor externe, fără ca această împrejurare să reprezinte un subiect de interes pentru postul de televiziune „Realitatea TV".

Din considerente ce ţin de deontologia profesională a oricărui jurnalist se impunea prezentarea comparativă a aceloraşi categorii de date, despre care avem cunoştinţă că s-au solicitat şi unor reprezentanţi ai Executivului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii