Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinta organizata de Scoala Nationala de Grefieri

ro

17 Nov, 2009 20:03 1838 Marime text

COMUNICAT
CONFERINŢĂ ORGANIZATĂ DE ŞCOALA NAŢIONALĂ DE GREFIERI

 Şcoala Naţională de Grefieri organizează, în cadrul proiectului Phare 2006 „Continuarea dezvoltării Şcolii Naţionale de Grefieri”, Conferinţa „Şcoala Naţională de Grefieri - Provocări şi Perspective”, care se va desfăşura la Bucureşti, Hotel Novotel, în perioada 19-20 Noiembrie, 2009, începând cu ora 8,30.
 Evenimentul va reuni înalţi reprezentanţi ai sistemului judiciar românesc precum şi reprezentanţi la nivel înalt ai principalelor instituţii responsabile de formarea grefierilor din Germania, Franţa şi Spania, pe parcursul a 2 zile dedicate dezbaterii unor probleme de actualitate privind oportunităţile de dezvoltare şi promovare a Şcolii Naţionale de Grefieri.
Din partea română vor participa reprezentantul Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministrul Justiţiei. Participanţii străini la acest eveniment sunt: reprezentantul Şcolii de Grefieri Schwetzingen, Germania, dna. Geneviève Liotard, directorul Şcolii de Grefieri din Dijon, Franţa, dna. Encarnación Iglesias Frías, şefă de Studii la Ministerul de Justiţie din Spania, precum şi dl. Andreas Zwerger de la Ministerul de Stat Bavarez de Justiţie şi Protecţia Consumatorului din Germania.
Sunt invitaţi de asemenea la conferinţă să ţină un scurt discurs reprezentanţi ai asociaţiilor magistraţilor precum şi cei ai sindicatelor grefierilor din România.
Conferinţa îşi propune să ofere o platformă de analiză a unor aspecte de specialitate privind viitorul statut profesional al grefierilor, în contextul tendinţelor europene în domeniu, precum şi paşii ce urmează a fi făcuţi pentru iniţierea unei colaborări reale şi eficiente între instituţiile care realizează formarea profesională a personalului din justiţie din diverse ţări europene.
 România este ţară cu tradiţie în domeniul formării grefierilor, alături de Franţa, Austria, Germania şi Portugalia, ţări în care se realizează formarea iniţială şi continuă a personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor în şcoli specializate.
 Şcoala Naţională de Grefieri din Bucureşti este o instituţie publică, cu personalitate juridică, aflată în coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii.
  
Persoana responsabilă în relaţia cu mass media
Judecător ELENA MIRUNA GHICA
miruna.ghica@grefieri.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii