Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs de admitere la Institutul National al Magistraturii

ro

26 Aug, 2009 19:52 2205 Marime text

26 august 2009

COMUNICAT

Consiliul Superior al Magistraturii organizează prin Institutul Naţional al Magistraturii, începând cu data de 27 august 2009, în Bucureşti, concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii.
Intrarea în magistratură se realizează, în principal, prin numirea ca judecători şi procurori  a persoanelor pregătite în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii.  
Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 200 de locuri de auditori de justiţie, din care 100 de locuri sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător, iar 100 de locuri pentru ocuparea funcţie de procuror şi, de asemenea, a unui post vacant de consilier juridic, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul CSM şi a unui post vacant de expert, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul INM.
La concurs vor participa 2864 de candidaţi. 
La concurs se poate înscrie persoana care îndeplineşte următoarele cerinţe:
a) are cetăţenia română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu;
b) este licenţiată în drept;
c) nu are antecedente penale sau cazier fiscal;
d) cunoaşte limba română;
e) este aptă, din punct de vedere medical şi psihologic, pentru exercitarea funcţiei. Comisia medicală se numeşte prin ordin comun al ministrului justiţiei şi al ministrului sănătăţii.

Concursul va cuprinde următoarele etape:

- 27 august 2009 – probă scrisă eliminatorie, tip grilă cu 100 de întrebări, câte 25 pentru fiecare dintre următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal;
- 10 septembrie 2009 – test de verificare a raţionamentului logic constând în verificarea capacităţii de analiză şi sinteză, prin rezolvarea unui test grilă cu 100 de întrebări la care se punctează răspunsurile şi 20 de întrebări supuse pretestării, în condiţii de concurs, ale căror răspunsuri nu se punctează;

- 11 – 20 septembrie 2009 – interviu constând în chestionarea orală a candidaţilor în scopul identificării aptitudinilor, motivaţiilor şi elementelor de etică specifice profesiei de magistrat.

  Pentru admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii candidatul trebuie să obţină cel puţin nota 7 (şapte), clasificarea candidaţilor urmând a se face în ordinea descrescătoare a notelor.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii