Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delta Anteprenor – turismul poate îmbunătăţi viaţa localnicilor

ro

24 Feb, 2012 18:36 2390 Marime text

Bucureşti, 20 februarie 2012

Delta Anteprenor – turismul poate îmbunătăţi viaţa localnicilor

casa_letea.jpgProiectul Delta Antreprenor îşi propune să dezvolte comunităţi rurale din Delta Dunării în care există un grad mic de ocupare pe piaţa muncii, predominând activităţile casnice şi agricultura de „supravieţuire” care cu greu asigură minimul necesar, iar accesul la informare şi formare este aproape inexistent.
Am ales Delta Dunării pentru că este o atracţie deosebită pentru turiştii de pretutindeni, fiind cea de-a treia zonă a planetei în ceea ce priveşte biodiversitatea, după Marea Barieră de Corali şi Arhipelagul Galapagos. Delta Dunării cuprinde 30 de tipuri de ecosisteme care adăpostesc peste 5.400 de specii de animale şi plante şi multe peisaje unice. Cu toate acestea, doar 2,1% din populaţia activă din Delta Dunării este angajată în turism. Deşi potenţialul este uriaş, oferta de servicii de calitate este extrem de redusă, în primul rând din cauza lipsei unei infrastructuri funcţionale, dar şi datorită lipsei de personal calificat în unităţile existente. La acoperirea acestei nevoi va contribui şi proiectul Delta Anteprenor, oferind o şansă la angajare în primul rând populaţiei locale.
Prin intermediul unui Centru pentru Incluziune Profesională localizat în Crişan, proiectul îi va consilia pe localnicii din majoritatea localităţilor din Delta Dunării în legătură cu oportunităţile oferite de piaţa locală a muncii. De asemenea, proiectul va contribui la dezvoltarea anteprenoriatului, prin încurajarea şi consilierea iniţiativelor individuale şi colective care se vor concretiza în cel puţin 3 structuri de economie socială, generatoare de noi locuri de munca. În plus, vor fi formate şi certificate 100 de persoane în domeniul turismului, răspunzând astfel şi nevoii acute de personal calificat.
Astfel, considerăm că stimularea şi susţinerea populaţiei locale pentru a porni activităţi autosustenabile în turism şi calificarea în vederea angajării locale reprezintă cele mai
eficiente şi la îndemână soluţii pentru creşterea gradului de ocupare şi, prin urmare, la scăderea ratei de saracie în comunităţile din Delta Dunării.
Delta Anteprenor este un proiect desfăşurat în perioada februarie 2012-august 2013, implementat de K Consulting Managament and Coordination în parteneriat cu Asociaţia Vox Deltae şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, „Investeşte în oameni !”.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii