Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:13 27 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța și High Construct Project pregătesc un nou contract? Achiziție prin cumpărare directă (DOCUMENT)

ro

07 Jun, 2023 13:22 876 Marime text
Sediul High Construct Project SRL din strada Frunzelor, Constanța - sursa foto: ZIUA de Constanța
  • Valoarea estimată este de 264.000 de lei fără TVA, adică peste 53.000 de euro.
  • Data limită de răspuns a ofertantului este 16 iunie 2023, ora 17.00.
  • La finele lunii mai 2023, Primăria Constanța a mai atribuit două contracte companiei High Construct Project, acestea urmând achizițiilor directe de la mijlocul aceleiași luni.
Compania constănțeană High Construct Project SRL ar putea încheia un nou contract cu Primăria Constanța, pentru elaborarea documentației vizând creșterea eficienței energetice a trei blocuri de pe strada Soveja, din oraș.
 
Informațiile privind cumpărarea directă au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că valoarea estimată este de 264.000 de lei fără TVA, adică peste 53.000 de euro.
 
În descrierea achiziției se arată că „Primăria municipiului Constanța este interesată să achiziționeze: Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică (PAC, POE, PT, DE, altele- asistenţă tehnică) aferentă obiectivului de investiții «Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din Municipiul Constanța - zona Soveja – bloc FT4, FT3A, FT3B»“.
 
Se mai precizează că „oferta va fi elaborată în conformitate cu cerințele caietului de sarcini nr.106003/31.05.2023 atașat și va fi transmisă pâna la data de 13.06.2023 la adresa de e-mail: nicoleta.popa@primaria-constanta.ro. Ulterior transmiterii ofertei la adresa de e-mail precizată, veți da acceptul în SEAP în data - 16.06.2023 până la ora 17:00“.
 
La rândul său, compania High Construct Project a arătat în descrierea ofertei că este vorba despre „servicii necesare pentru: -elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor/acordurilor solicitate prin certificatul de urbanism pentru faza PAC, dacă va fi cazul și nu au fost obținute la faza DALI, pentru fiecare componentă în parte; -elaborarea documentației necesare pentru obținerea autorizației de construire P.A.C., pentru fiecare componentă în parte; -elaborarea proiectelor tehnice, a detaliilor de execuție și a caietelor de sarcini, pentru fiecare specialitate în parte, necesare pentru execuția lucrărilor, pentru fiecare componentă în parte; -asigurarea asistenței proiectantului / proiectanților pe perioada de execuție a lucrărilor, pentru fiecare componentă în parte; -elaborarea dispozițiilor de șantier pe perioada de execuție, dacă va fi cazul, inclusiv elaborarea memoriilor de recepție de la finalul execuției lucrărilor, pentru fiecare specialitate în parte, respectiv pentru fiecare componentă în parte“.
 
De asemenea, se mai face precizarea că „serviciile se vor elabora în conformitate cu legislația în vigoare, cu respectarea condițiilor DNSH, tratarea gazului de tip RADON, respectiv cu respectarea prevederilor Planului National de Redresare și Reziliență -Componenta C5 -Valul Renovării, Axa 1 -Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale“.
 
Data limită de răspuns a ofertantului este 16 iunie 2023, ora 17.00.
 
Despre High Construct Project SRL
 
La finele lunii mai 2023, Primăria Constanța a mai atribuit două contracte companiei High Construct Project, acestea urmând achizițiilor directe de la mijlocul aceleiași luni
 
Printre contractele semnate în ultimii ani de către cele două entități se numără studii de fezabilitate pentru reabilitarea Teatrului de Stat și patru școli din municipiu (2018), reabilitarea clădirii Colegiului Național Mircea cel Bătrân (2021), auditul energetic pentru blocurile vizate de reabilitare termică prin PNRR (2022), actualizarea documentației pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară (2022), anveloparea Casei Ion Bănescu (2022), Bazinul olimpic (2022), expertizarea tehnică a Colegiului Național Pedagogic Constantin Brătescu (2022), dar și diverse școli din municipiu.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 17 mai 2023, compania High Construct Project SRL Constanța a fost înființată în anul 2010 și are sediul social în Constanța, pe strada Frunzelor, nr. 162, obiectul de activitate fiind reprezentat de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Asociat unic și administrator figurează Marius Tudorel Constantin, iar High Construct Project figurează și în compania GMT Building Invest SRL Constanța (firmă alături de care High Construct Project și-a adjudecat contractele vizând bazinul olimpic din oraș).
 
În 2021, High Construct Project a declarat opt angajați (cu trei mai mult față de anul anterior), profit în creștere față de 2020, ajungând la aproape 430.000 de lei și cifra de afacere a depășit 980.000 de lei, fiind tot în creștere față de anul anterior.
 
Potrivit Confidas.ro, compania High Construct Project SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 3.471.727,75 de lei, printre autoritățile contractante mai numărându-se, în afaară de Primăria Constanța, și Compania Națională de Investiții, Comuna Castelu, Administrația Domeniului Public Sector 2, dar și altele.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța mai face două atribuiri directe către compania deținută de Marius Tudorel Constantin (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii