Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:08 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Primăria bifează primele licitații directe pentru Bazinul olimpic la Constanța! Le-au câștigat două SRL-uri „surori”!

ro

31 Aug, 2022 00:00 1510 Marime text
  • Primăria Constanța a atribuit două contracte care vizează proiectul construire bazin olimpic în municipiul Constanța, ambele prin cumpărare directă
  • Primul contract privind elaborare studii de teren a fost atribuit societății GMT Building Invest SRL pentru suma de 74.000 lei respectiv 15.258 euro
  • Cel de-al doilea contract de elaborare a studiului de fezabilitate a revenit prin cumpărare directă este deja celebrul SRL, High Construct Project care va încasa 125.000 lei, respectiv 25.773 euro
  • High Construct Project deține 5% din GMT Building Invest SRL
 

 

Primăria Constanța a atribuit două contracte care vizează proiectul construire bazin olimpic în municipiul Constanța, ambele prin cumpărare directă.
 
Primul contract privind elaborare studii de teren (topografic și geotehnic) a fost atribuit societății GMT Building Invest SRL pentru suma de 74.000 lei respectiv 15.258 euro.
 
GMT Building Invest SRL
 
Firma a fost fondată în anul 2019, având sediul social pe strada Revoluției din 22 decembrie 1989, nr. 41, Constanța.

Asociați în firmă sunt Beșcucă Raisa Andreea, care deține 45%, Constantin Georgiana, care deține 45%, High Construct Project SRL, firmă care deține 5% din capitalul social și Pro Concept Inginerie SRL, firmă care deține restul de 5%.

Georgiana Constantin este administratorul societății. În 2021, societatea a raportat 2 salariați, cifră de afaceri 0 și pierdere de 143.497 lei.
 
Pe Raisa Andreea Beșcucă o regăsim și în firma Child Healthcare SRL.

High Construct Project SRL este controlată în totalitate de Marius Tudorel Constantin, având cifra de afaceri în 2021 de peste 980.000 lei, iar profitul a fost de peste 420.000 lei.

Totodată, a avut și 26 de contracte publice, cu o valoare de peste 3,4 milioane de lei, cel mai profitabil fiind cel cu Institutul Național al Patrimoniului, contract semnat în 2020, la o valoare de 899.000 lei.
 
A mai avut contracte cu Spitalul Clinic de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, Ministerul Apărării, Administrația Domeniului Public Sector 2, Compania Națională de Investiții SA și multe contracte cu Primăria Constanța.
 
Pro Concept Inginerie este controlată de către Florin Radu Beșcucă. În 2021, firma a raportat cifra de afaceri de 289.836 lei și profit de 183.633 lei.

În iulie a.c., Building Invest SRL și New Chic Next SRL au solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța emiterea acordului de mediu pentru „Modificare proiect autorizat cu AC 129/14.04.2022 prin supraetajare cu un nivel în limita a 20% din suprafața desfășurată conform Legii 50/1991 de la P+4E locuințe colective cu spațiu comercial la parter la P+5E-locuințe colective cu spațiu comercial la parter și realizare spații tehnice”, amplasat în Județul Constanța, Orașul Năvodari, Zona Mamaia Nord, str. B1 la Sud si A6 la Nord.
 

Cel de-al doilea contract vizează elaborarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții – construire bazin olimpic, inclusiv documentație pentru expropriere.
Câștigătorul contractului prin cumpărare directă este deja celebrul SRL, High Construct Project care va încasa 125.000 lei, respectiv 25.773 euro.
 
Despre High Construct Project SRL
  
Societatea a fost înființată în 2010 și are sediul social în Constanța. Așa cum susțineam mai sus, SRL-ul deține 5% și din GMT Building Invest SRL.Unic asociat și administrator este Tudorel Marius Constantin, absolvent al Facultății de Construcții din cadrul Universității "Ovidius" Constanța care mai deține și 5% din GMT Building Invest SRL.
 
Domeniul de activitate vizează activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
În 2021, societatea a raportat o cifră de afaceri de 982.934 lei, datorii de 767.584 lei și un profit de 428.279 lei la o medie de 11 angajați.
 
Potrivit www.confidas.ro, compania a încheiat 26 contracte de achiziții publice în valoare totală de 3.471.727,75 lei.

O parte dintre contracte au fost câștigate la Constanța, urmare a unor achiziții publice organizate de Primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice.
 
Primăria a eliberat un certificat de urbanism ce vizează investiția de la malul mării pe 12 iulie 2022.

Pentru a construi un bazin olimpic în municipiu, municipalitatea va desființa elementele existente pe terenul de la intersecția străzilor Panait Cerna cu strada Chiliei, loturile 2-4 și 2-3.

Documentul are o valabilitate de 12 luni.
 
În ședința de Consiliu Local Municipal din luna iunie, consilierii locali au aprobat studiul de prefezabilitate pentru obiectivul de investiții „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța“.

Amplasamentul viitorului bazin de 50m se află în apropierea cartierelor rezidențiale Tomis Plus și Boreal.

Amprenta construcției va fi de 5.225mp, iar suprafața de teren necesară este de circa 12.000 mp. Potrivit studiului de prefezabilitate, valoarea investiției ar urma să ajungă la aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA.
 
Viitoarea arenă urmează să beneficieze inclusiv de o tribună de circa 600-800 de locuri.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

High Construct Project face auditul energetic pentru blocurile pe care municipalitatea încearcă să le reabiliteze termic prin PNRR

Casa Bănescu trosnește din toate încheieturile. În loc s-o reabiliteze, Primăria Constanța vrea s-o izoleze termic (DOCUMENT)
 
High Construct Project face auditul energetic pentru blocurile pe care municipalitatea încearcă să le reabiliteze termic prin PNRR

High Construct Project SRL a câștigat contractele de reparații la vilele Lotus și Buzău din stațiunea Eforie (documente)

Constanța. Primăria a atribuit un contract privind studii de fezabilitate pentru reabilitarea Teatrului de Stat și a patru școli din municipiu

Două vile din Eforie Nord, administrate de Consiliul Județean intră în reparații

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără servicii de dirigenţie de şantier

GMT Building Invest SRL și New Chic Next SRL supraetajează blocul din Mamaia Nord. Cine sunt oamenii de afaceri

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii