Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:18 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Electrocentrale Constanţa SA a atribuit contractul privind inspectarea sistemului de ventilaţie (document)

ro

16 Nov, 2016 12:56 1192 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Electrocentrale Constanţa SA a atribuit, prin negociere fără anunţ de participare, contractul privind „verificare a instalaţiilor de ventilaţie care funcţioneaza în medii cu potenţial de formare a atmosferelor explozive şi/sau toxice, conform NVIV – 01 – 06“
 
Potrivit anunţului de atribuire cu numarul 173276/15.11.2016, contractul presupune evaluarea şi verificarea instalaţiilor de ventilaţie care vehiculează sau funcţionează în medii potenţial explozive sau toxice.
 
Contractul a fost atribuit pentru suma de 21.825 lei către Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Insemex Petroşani (INSEMEX).
 
Institutul a luat ființă în anul 1949 sub denumirea de „Stația de Cercetări pentru Securitatea Mineră” ca filială a ICEMIN București.
 
Înfințarea ei a fost determinată de necesitatea rezolvării problemelor de tehnica securității în industria minieră din România. Numele sub care este cunoscut acest institut atât în cadrul industriei miniere,cât și în cadrul altor industrii,cum ar fi cele constructoare de mașini,electrotehnice,chimice sau petrolifere se încadreaza în tradiția pe care colectivul acestuia în activitatea lor de peste 65 de ani au făurit-o.
 
Activitatea INSEMEX Petroșani se desfășoară în două incinte în care suprafața amenajată pentru cercetări în cele 4 pavilioane este de circa 6.000 mp,iar volumul instalațiilor de încercare compuse din tunele și galerii experimentale depășește 1.000 mc .
 
Mai dispune de un poligon de antrenament pentru salvatori, un  poligon de încercare a explozivilor de uz civil  si a articolelor pirotehnice, situat la circa 5 km de orasul Petrosani, o hala de incercari pentru instalații si echipamente electromecanice.
 
INSEMEX își desfășoară activitatea în 4 departamente de cercetare,  care cuprind 10 laboratoare specializate.
 
În secțiunea „Documente” poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii