Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terenuri trecute în domeniul privat al municipiului Electrocentrale Constanța SA cere anularea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța din 2001! Instanța s-a retras pentru deliberări (DOCUMENT)

ro

10 Apr, 2024 17:00 573 Marime text
  • Prin HCL din 2001 atacată în proces, s-a decis trecerea în domeniul privat al municipiului a tuturor terenurilor ce nu erau deținute cu titlu valabil.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța s-au retras pentru deliberări în procesul deschis de Electrocentrale Constanța SA pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local din 2001, prin care mai multe terenuri au fost trecute în domeniul privat al municipiului.
 
Instanța a ascultat astăzi, 10 aprilie 2024, pledoariile părților și a anunțat că verdictul va fi pronunțat la data de 24 aprilie 2024.
 
Dosarul are indicativul 7232/118/2021, iar părți sunt Electrocentrale Constanța SA prin Administrator Judiciar C.I.T.R. Filiala București SPRL, în calitate de reclamant și pârâții Consiliul Local al Municipiului Constanța și Municipiul Constanța prin Primar.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de anulare a actului administrativ reprezentat de Hotărârea nr.  420/26.11.2001.
 
Potrivit datelor oficiale, HCL Constanța 420/2001 este o hotărâre „privind aprobarea trecerii în domeniul privat al municipiului Constanța a tuturor suprafețelor de teren situate pe raza municipiului Constanța care nu sunt deținute cu titlu valabil de către persoane fizice sau juridice“.
 
HCL Constanța 420/2001 poate fi consultată în Secțiunea Document.
 
Decizia pe care o va pronunța în cauză Tribunalul Constanța va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel.
 
Conform datelor noastre, dosarul se află în atenția completului prezidat de magistratul Ciprian Gabriel Butaru, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului.
 
Trebuie spus că tot la Tribunalul există un alt proces între Electrocentrale Constanța SA, UAT Constanța și Consiliul Local Constanța, având ca obiect revendicarea imobiliară a unui teren de 87.508,55 mp.
 
Este vorba despre terenul situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 123, situat chiar în spatele centralei.
 
În acest proces, reprezentanții Electrocentrale au precizat că terenul ar fi fost intabulat în patrimoniul municipiului Constanța în baza unor hotărâri ale Consiliului Local deși, de fapt, suprafața ar aparține companiei.
 
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Tribunalului cu privire la cererea de anulare a HCL din 2001.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Electrocentrale Constanța SA, acțiune în revendicare contra Consiliului Local. Tribunalul așteaptă, luni, expertiza
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii