Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CERONAV reuneşte la Constanţa cele mai importante centre de perfecţionare din domeniul navigaţiei fluviale

ro

13 Sep, 2012 22:22 1060 Marime text

În perioada 27 - 29 mai 2013, Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV va organiza la Constanţa cea de-a şaptea Adunare Generală a Asociaţiei EDINNA - Education in Inland Navigation.

Asociaţia europeană EDINNA a fost înfiinţată în anul 2009 în scopul promovării navigaţiei pe ape interioare prin îmbunătăţirea standardelor de formare a personalului navigant fluvial. Membrii EDINNA sunt importanţi furnizori de educaţie şi pregătire profesională din România, Franţa, Slovacia, Belgia, Germania, Olanda, Italia, Austria, Polonia, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Croaţia şi Rusia. CERONAV este unul dintre membrii fondatori ai asociației şi deține una dintre cele cinci funcţii de conducere din Comitetul Director.

„Deşi toate ţările europene folosesc aceeaşi reţea de căi navigabile, există diferenţe majore în ceea ce priveşte sistemul de educaţie şi pregătire a personalului navigant fluvial. În acest sens, EDINNA militează pentru o mai bună cooperare la nivel transnaţional şi pentru implementarea unui standard de pregătire şi certificare armonizat la nivel european. Aşa cum pentru sectorul maritim există standarde comune, aplicabile la nivel mondial şi pentru pregătirea personalului de la bordul navelor fluviale trebuie să existe standarde armonizate pentru întreg Coridorul VII Pan European", a afirmat Ovidiu Cupşa, directorul general al CERONAV.

Graţie experienţei sale de peste 30 de ani în domeniul pregătirii personalului navigant, CERONAV contribuie substanţial la elaborarea standardelor de pregătire şi certificare a personalului navigant fluvial (Standards for Training and Certification in Inland Navigation - STCIN) realizate în cadrul EDINNA şi pe care Comisia Europeană le consideră o prioritate în domeniul transportului pe ape interioare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii