Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facturile la utilităţi, achitate prin serviciul de internet banking "e-bancamea"

ro

12 Sep, 2011 16:43 1754 Marime text
Bucureşti, 12 septembrie - Începând cu această lună, Banca Românească oferă clienţilor cu acces la aplicaţia de internet banking "e-bancamea" posibilitatea de a-şi achita facturile la utilităţi la costuri minime. Datorită noii opţiuni "Plăţi utilităţi" introdusă în meniul de internet banking, clienţii pot plăti facturile către diverşi furnizori de telefonie fixă, mobilă, internet, cablu, energie, gaze, apă, salubritate etc.

"Aplicaţia de internet banking oferă acum clienţilor o nouă facilitate, respectiv plata facturilor la utilităţi. Aceasta vine să sprijine nevoile cotidiene ale clienţilor, eficientizând procesul de efectuare al plăţilor lunare. Folosind modulul Plăţi utilităţi, clienţii economisesc atât timp, nemaifiind necesară deplasarea la unităţile specializate, dar şi bani, costurile fiind minime. Dorim astfel ca un număr tot mai mare de persoane fizice să apeleze la serviciul de internet banking şi în mod particular la această facilitate", a declarat Lakis Couninis, Director Executiv Unitate Retail în cadrul Băncii Româneşti.

Odată intrat în modulul de "Plăţi uilităţi", clientul nu trebuie decât să aleagă furnizorul de utilităţi şi să introduca detaliile de plată din factură.

Obligaţiile lunare de plată ale persoanelor fizice în contul diferiţilor furnizori pot fi efectuate prin serviciul "e-bancamea" cu doar 1 RON per operaţiune. În cazul în care plata se face în conturile furnizorilor deschise la Banca Românească (ex. Romtelecom), clienţii beneficiază de comision 0.

Prin utilizarea serviciului internet banking, clienţii beneficiază de costuri reduse în comparaţie cu metodele standard de efectuare a operaţiunilor. Banca Românească doreşte să dezvolte în continuare noi module în cadrul aplicaţiei de internet banking care să vină în întâmpinarea nevoilor clienţilor.

Despre Banca Românească

Cu un capital social de pana la 200 milioane Euro şi o reţea naţională de sucursale distribuite in toate orasele importante ale tarii, Banca Romanească are 18 ani de activitate pe piaţa bancară din România. În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt acţionar important este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care deţine 10,21% din capitalul social al băncii. Banca Romaneasca este una dintre cele mai lichide banci de pe piata locala, cu un indice de solbavilitate de 24%, comparativ cu o medie a sistemului de 14% si un minim reglementat de 10%.

În paralel, NBG este, in prezent, banca cu cele mai mari lichidităţi din sud-estul Europei, fiind lider de piaţă în Grecia din punct de vedere al depozitelor atrase. National Bank of Greece este cel mai vechi şi cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat în anul 1841 şi listat la Bursa de Valori din Atena încă din anul 1880. Începând cu Octombrie 1999 este listat şi la Bursa de Valori din New York (NYSE). National Bank of Greece are o experienţă de 169 de ani, cu o puternică prezenţă internaţionala prin cele peste 1.700 unităţi bancare. Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece în România se mai numară: NBG Securities România, Garanta Asigurări, NBG Leasing si NBG Factoring Romania.

www.banca-romaneasca.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii