Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PIMM Constanta Material Conferinta de Presa

ro

20 Jun, 2010 02:14 1194 Marime text

"CREAREA UNEI RETELE SUPORT PENTRU INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCII

DIN ROMANIA, BULGARIA SI REGIUNEA LIGURIA (ITALIA)

DIN SECTORUL HIGH TECHNOLOGY"

PATRONATUL IMM CONSTANTA deruleaza in prezent un proiect in parteneriat cu organizatiile CONSORTIUM ODISSEUS REGIUNEA LIGURIA si RAPIV - HTBI VARNA pentru sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii din Romania, Italia si Bulgaria. Proiectul transnational are la baza initiativa crearii unei retele suport in vederea externalizarii afacerilor pentru companiile mici-mijlocii si care incurajeza cooperarea in mediul de afaceri.

In acest scop a fost lansat portalul de afaceri www.buroliguria.org, caracterizat ca un "portal viu", care vine in sprijinul afacerilor prin identificarea celor mai bune oportunitati de colaborare.

Ca o garantie a eficientei, portalul este monitorizat de specialisti din cele trei tari, care au rolul de a filtra informatiile transmise, si este sustinut de autoritatile locale din Constanta, Genova si Varna.

Acest portal reprezinta o forma viabila si sustenabila pentru mediul de afaceri local si un mod de sustinere pentru a depasi perioada de criza economica.

www.buroliguria.org.

In cadrul acestui proiect o delegatie a Patronatului IMM Constanta a participat la un program de training sustinut de partenerii italieni. In cadrul acestui program s-au efectuat vizite la firme italiene a caror oportunitate de colaborare o prezentam mai jos:

Microarea Spa - a dezvoltat un program informatic financiar-contabil destinat exclusiv intreprinderilor mici si mijlocii. Platforma de lucru este tradusa si in limba romana si aliniata la legislatia romaneasca. Firma italiana doreste un parteneriat cu o firma romaneasca de specialitate in vederea implementarii acestui produs pe piata romaneasca.

Horizon - a dezvoltat un sistem de monitorizare, supraveghere si control a angajatilor, in special a celor care distribuie material publicitare pe teren. Dispozitivul este patentat si conectat prin satelit la un computer si printr-un soft specializat poate asigura benefiaciarului detalii exacte despre oamenii din teren.

RGM - este o firma care activeaza in domeniul energetic. Produse: sistemele electronice / placi de baza integrate/ soft pentru aparatele medicale de inalta precizie, convertoare de putere pentru locomotive si trenuri, componente magnetice, invertoare, statii de putere etc. Un produs deosebit de interesant al firmei RGM este lampa stradala cu alimentare fotovoltaica. Toate produsele sunt fabricate in spatiile proprii, firma dispunand de linii de productie impresionante.

Firma italiana RGM este interesata de un parteneriat cu o firma din Constanta in principal pentru deschiderea unui spatiu de mentenanta si service ale produselor proprii.

Mai multe oportunitati de afaceri gasiti pe: www.buroliguria.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii