Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa în perioada 21.01 - 25.01.2013

ro

29 Jan, 2013 20:45 2738 Marime text
În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 21.01 - 25.01.2013 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Relaţii Publice si Tehnologia Informației

S-a asigurat permanent:

- informarea publică directă;

- informarea presei;

- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

A fost transmisă la ANPM Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii de comunicare - apariţii media.

A fost transmisă la ANPM Raportare lunară privind Evenimentele internaționale și vizite delegații străine.

A fost transmisă la ANPM Raportarea lunară privind Evenimentele internaționale de interes pentru agențiile de mediu.

Serviciul Avize, Acorduri, Autorizatii

În cadrul Serviciului s-au eliberat 93 acte de reglementare și 38 de consultații tehnice.

Serviciul Calitatea Factorilor de Mediu

Domeniul Gestiune Deșeuri

În vederea colectării datelor şi informaţiilor privind generarea şi gestionarea deşeurilor în anul 2011, următorii operatori economici au avut obligaţia să completeze chestionare si să le transmită către APM Constanta:

  • operatorii economici care generează mai mult de 5 t/an deşeuri nepericuloase şi/sau 0,1t/an deşeuri periculoase -completează chestionare GD- PRODDES
  • operatorii de salubritate/unităţile administraţiei publice locale - completează chestionare GD- MUN
  • operatorii instalaţiilor de tratare a deşeurilor/unităţilor administraţiei publice locale -completează chestionare GD -TRAT
  • operatorii economici care desfăşoară activităţi de colectare/tratare deşeuri în vederea reciclării - completează chestionare GD- COLECTARE/TRATARE
  • operatorii staţiilor de epurare orăşeneşti şi industriale -completează chestionare GD- NAMOL

Informațiile transmise de operatorii economici sunt verificate și validate, în vederea introducerii in baza națională de date MEDIUS.

Se introduc în baza de date naţională privind vehiculele scoase din uz, datele transmise de operatorii economici autorizaţi să desfaşoare activitaţi de colectare şi dezmembrare VSU.

Au fost aprobate cinci Formular pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.

Operatorii economici care dețin echipamente și materiale cu conținut de PCB sunt obligați să transmită la APM Constanța, până la data de 21.01.2013, inventarul echipamentelor cu conținut de PCB, aferent semestrului II al anului 2012.

Au fost transmise catre ANPM raportari privind :

- situatia firmelor autorizate pentru colectare/tratare deseuri de baterii si acumulatori, aferenta trim. IV 2012;

- transportul deseurilor periculoase, aferenta trim IV 2012.

Dezvoltare Durabila

În data de 22. 01.2013 la sediul APM Constanța s-a desfășurat prima întâlnire a grupului de lucru pentru elaborarea PLAM. In cadrul întâlnirii au fost abordate următoarele aspecte :

- prezentarea sintezei la Raportul privind starea mediului aferent anului 2011;

- desemnarea membrilor subgrupurilor de lucru și a liderului pentru fiecare subgrup;

- prezentarea modului în care se vor desfășura lucrările in cadrul subgrupurilor de lucru;

- alte aspecte legate de buna derulare a procesului de elaborare PLAM privind informațiile necesare in procesul de elaborare, informații ce pot fi furnizate de instituțiile implicate.

Serviciul Monitorizare si Laboratoare

Domeniul Monitorizare

S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri.

S-a asigurat funcţionarea corespunzătoare a staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului prin validarea datelor rezultate şi întocmirea „Buletinului zilnic pentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului în judeţul Constanţa".

S-au transmis catre ANPM București următoarele raportări:

- Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa;

- Raportare lunara privind Planul de implentare la nivel local privind integrarea europeana Cap.22 mediu.

Domeniul Laboratoare

AER

În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiile PM10 si PM2,5, de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, localitatea Constanta - staţia CT1, zona Casa de Cultura; stația CT2, zona Teatrul Fantasio. Nu s-au înregistrat depășiri fata de limitele zilnice maxime admisibile.

In cadrul programului de monitorizare lunara a calității aerului au fost prelevate probe de pulberi sedimentabile din orașul Constanta.

Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu), s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, o puteţi contacta pe Monica Bucşan din cadrul Compartimentului Relaţii Publice si Tehnologia Informației.

p.Director Executiv

Lavinia Monica ZAHARIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii