Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

C.N. A.C.N. S.A. Constanta prezenta la „Dezvoltarea transportului de containere pe Dunare”

ro

31 Mar, 2010 20:35 2065 Marime text

31 martie 2010
COMUNICAT DE PRESĂ

C.N. A.C.N.  S.A. Constanţa prezentă la „Dezvoltarea transportului de containere pe Dunăre”

Săptămâna trecută directorul general al Compania Naţională  Administraţia Canalelor Navigabile S.A. Constanţa, Valentin Zeicu, a participat la evenimentul „Dezvoltarea transportului de containere pe Dunăre” organizat de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa şi de Camera de Comerţ din Belgrad, Serbia.
Prin intermediul acestui eveniment organizatorii şi-au propus să identifice posibilităţile de dezvoltare ale traficului de containere pe Dunăre. Tema întâlnirii a stârnit un interes mult mai mare decât cel aşteptat numărul participanţilor depăşind cu mult numărul scontat. 
Alături de Preşedintele Camerei de Comerţ, Dl. Milan Jankovic şi Ministrul Adjunct în Ministerul de Infrastructură- însărcinat pe probleme de transport fluvial, Dl Pavle Galic au participat reprezentanţi ai firmelor Sea Container Services (S.C.S.), Agent Plus Serbia, ai Portului Baja – Ungaria  dar şi reprezentanţi ai unor firme din România, Ungaria şi Austria.  Din cadrul Compania Naţională  Administraţia Canalelor Navigabile S.A., alături de domnul Valentin Zeicu, au participat la eveniment: Directorul Siguranţă şi Exploatare - Vicenţiu Petrescu şi Directorul Tehnic - Investiţii - Nicolae Şandru.
Domnul Pavle Galic, a subliniat faptul că transportul containerizat reprezintă nu numai viitorul transporturilor internaţionale dar şi cel al transporturilor din zona dunăreană.
S-a pus accentul pe faptul că Dunărea este o legătura directă şi avantajoasă între centru Europei şi Portul Constanţa, dar, din păcate, ea nu este încă exploatată la cotele sale maxime din cauza adâncimilor ei. Comisia Dunării a cerut ca toate statele de pe Dunăre să asigure o adâncime de 2,5 m  şi pentru a se putea asigura transportul de containere în regim de linie. România se numără printre statele ce vor trebui să se conformeze cerinţelor Comisiei.      
Ilie Valentin Zeicu, director general al Companiei Naţionale  Administraţia Canalelor Navigabile S.A.: „Pentru a încuraja traficul Compania Naţională „Administraţia Canalelor Navigabile”  S.A. Constanţa,  încă de anul trecut,  a redus tariful pentru navele portcontainere de la 0,30 euro/tonă capacitate la 0,15 euro/tonă capacitate. Ne aşteptăm ca anul acesta, datorită tarifului scăzut şi a interesului tot mai pregnant observat şi la  evenimentul de la Belgrad, traficul de containere să fie în creştere.
 Succesul de care s-a bucurat evenimentul organizat de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa şi de Camera de Comerţ din Belgrad confirmă încă o dată importanţa Dunării, a transportului pe apele interioare şi cea a Portului Constanţa ”.

Persoana de contact:
Tudoraşcu Anca
Şef Birou Comunicare şi Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii