Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 21 05 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța caută parteneri din rândul ONG-urilor și/sau OMD-urilor pentru a derula proiecte din cadrul Programului Regional Sud – Est 2021-2027 (DOCUMENT)

ro

21 May, 2025 17:00 217 Marime text

 
  • Proiectele propuse la finanțare sunt:  „Construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”; „Construirea și dotarea Teatrului pentru Copii și Tineret în cadrul complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”; „Centru de artă, recreere și tradiții Canlia – CT ART”
 
În data de 23 mai 2025, de la ora 10:00, este programată ședința ordinară a Consiliului Județean Constanța, ce va fi ținută în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu prezență fizică.
 
Pe masa de vot a consilierilor județeni se află șapte proiecte de hotărâre. Unul dintre ele privește aprobarea ghidului de selecție a partenerilor ONG-uri și/sau Organizații de Management al Destinațiilor Turistice pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul Programului Regional Sud – Est 2021 – 2027.
 
Proiectul este inițiat de Florin Mitroi, președintele CJ Constanța.
 
Detaliile proiectului
 
Prezentul ghid stabilește cadrul procedural și criteriile pentru selecția partenerilor de tip ONG și/sau OMD care vor participa, alături de Consiliul Județean Constanța la elaborarea, depunerea și implementarea unor proiecte ce vizează valorificarea potențialului turistic în zonele non-urbane și urbane, în cadrul Programului Regional Sud – Est 2021 – 2027.
 
Scopul acestui ghid este de a stabili criterii transparente și echitabile pentru selecția de ONG-uri și/sau OMD-uri în domeniul turismului (Prioritatea 6), cu accent pe sustenabilitate financiară și implicarea comunitară.
 
Pentru creșterea relevanței și sustenabilității intervenției propuse, se urmărește încheierea unui parteneriat, după caz, cu ONG-uri care au experiență în domeniul turismului, patrimoniului cultural sau dezvoltării comunitare și/sau cu Organizații de management al destinațiilor turistice.

 
În perioada de selecție a candidaților se va avea în vedere asigurarea egalității de șanse. Astfel, se va avea în vedere să nu se realizeze nicio deosebire, excludere, restricție sau preferință, indiferent de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, gen, orientare sexuală, vârstă, precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării în condiții de egalitate a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege.
 
Obiectivul parteneriatului
 
Obiectivul principal al parteneriatului este colaborarea în vederea elaborării, depunerii și implementării unei cereri de finanțare care vizează valorificarea resurselor turistice, revitalizarea patrimoniului cultural sau natural, precum și implicarea comunității locale în dezvoltarea turismului sustenabil.
 
„Prin implementarea acestor proiecte și încheierea acordului de parteneriat, instituția noastră își propune transformarea ONG-urilor și/sau OMD-urilor în parteneri activi și actori cheie în promovarea turismului sustenabil, patrimoniului cultural și dezvoltării comunitare”, precizează reprezentanții din CJC.
 

Ce proiecte sunt luate în vedere de Consiliul Județean
 
Proiectele propuse la finanțare sunt:
1. „Construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”;
2. „Construirea și dotarea Teatrului pentru Copii și Tineret în cadrul complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”;
3. „Centru de artă, recreere și tradiții Canlia – CT ART”.
 
Dosarele de înscriere se depun la Registratura Generală a Consiliului Județean Constanța din bd. Tomis, nr. 51, de luni până joi între orele 08.00 – 16.30 și vineri între orele 08.00 – 14.30.
 
Dosarele pot fi depuse și prin poștă cu condiția înregistrării la sediul Consiliului Județean Constanța, până la data limită (29.05.2025).
 
Prezentul proiect de hotărâre poate fi consultat integral în secțiunea „DOCUMENT”. 
 
RECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Gelu Dănuț Dincă rămâne director general interimar al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța pentru cel puțin 4 luni (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii