Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța a dat aprobarea Organigrama, Statul de Funcții și Regulamentul de Organizare a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța în 2024 (DOCUMENT)

ro

25 Jan, 2024 13:12 574 Marime text


În ședința Consiliului Județean Constanța din data de 15 decembrie 2023, aleșii locali au avut în atenție Hotărârea nr. 275 privind aprobarea Organigramei, a Statului de Funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.
 
Redăm ce au hotărât consilierii județeni:
  • Art.1 Se aprobă Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, conform Anexei nr.1, Anexei nr.2 și Anexei nr.3 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre
  • Art.2 Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, prin directorul general/managerul instituției, va duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.
  • Art.3 Secretarul General al Județului, prin grija Direcției Generale de Administrație Publică și Juridică, comunică prezenta hotărâre instituției Prefectului Județul Constanța, Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța prin directorul general/managerul instituției, în vederea ducerii la îndeplinire precum și Biroului Informatică pentru publicare și informare în Monitorul Oficial Local.
 
Prezenta hotărâre a fost adoptată cu un număr de 37 de voturi pentru, zero împotrivă și zero abțineri.
 
Organigrama anului 2024 a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța cuprinde 69 de angajați. Dintre aceștia, șase angajați se află în poziții de conducere, iar restul de 63 reprezintă personalul de execuție.
 
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este organizat și funcționează ca instituție publică de cultură de importanță județeană, cu personalitate juridică, sub autoritatea Consiliului Județean Constanța, având ca obiect principal desfășurarea activității de cercetare, păstrare, conservare și valorificare a patrimoniului muzeal în relația cu publicul vizitator, în vederea promovării educației ecologice, a conștientizării publice față de protecția mediului.
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța își desfășoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 311/08.07.2003 – legea muzeelor și colecțiilor publice, OUG nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, Legea 273/2006 – privind finanțele publice locale, art. 9, alin. 1, lit. B, Codul Muncii – Legea 53/2003, alte norme în vigoare și ale propriului regulament de organizare și funcționare.
 
Patrimoniul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este format din totalitatea bunurilor, a drepturilor și obligațiilor asupra bunurilor aflate în proprietatea publică sau privată a unității administrativ- teritoriale pe care le administrează în condițiile legii, sau în proprietatea privată a instituției.
Patrimoniul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța poate fi îmbogățit prin achiziții, donații, precum și în preluarea în regim de comodat sau prin transfer, cu acordul părților, de bunuri din partea unor instituții ale administrației publice centrale și locale, a unor persoane juridice de drept public și/sau privat, a unor persoane fizice din țară sau din străinătate.
Bunurile mobile și imobile aflate în administrarea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța se gestionează potrivit dispozițiilor legale în vigoare, conducerea instituției fiind obligată să aplice măsurile de protecție prevăzute de lege, în vederea protejării acestora.
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța administrează cu toate drepturile și obligațiile ce decurg din această calitate, bunurile publice înscrise pe listele de inventar ale muzeului, bunuri culturale comune aparținând patrimoniului cultural național stabilite prin ordin al Ministerului Culturii și Cultelor.
 
Conducerea activității este asigurată de către manager / directorul general, iar în lipsa acestuia de către directorul general adjunct al instituției.
Activitatea directorului general este sprijinită de un director general adjunct și un contabil șef, numiți în urma promovării concursului / examenului organizat în condițiile legii și confirmați prin decizia directorului general.
Directorul general, directorul general adjunct și contabilul șef conduc și răspund de buna funcționare a activității complexului muzeal, conform prevederilor cuprinse în contractul de management și cele ale prezentului regulament de organizare și funcționare.
 
Componența Consiliului de Administrație
 
Consiliul de Administrație este organ deliberativ de conducere și este format din cinci membri conform Legii 311 / 2003, art. 27.1 și art. 27.2.
Componența Consiliului de Administrație este următoarea:
  • Oana Aurora Martin – reprezentant al președintelui CJC Constanța, desemnat prin Dispoziția nr. 148/11.04.2023
  • Gianina Ionela Topolov – reprezentant al Consiliului Județean Constanța, desemnat prin Hotărârea CJC nr. 96 / 26.04.2023
  • Ioan Mihai Nache – directorul general al C.M.S.N. Constanța
  • Teodora Pintilie – directorul general adjunct al C.M.S.N. Constanța
  • Angelica Curlișcă – șef secție Delfinariu – reprezentantul șefilor de secții din cadrul C.M.S.N. Constanța
 
Componența Consiliului Științific al C.M.S.N. Constanța
 
Componența Consiliului Științific al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța se regăsește statuată tot în cadrul Regulamentului de Organizare și Funcționare al C.M.S.N. Constanța aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 289/15.12.2023.
 
Compinența Consiliului Științific al C.M.S.N. Constanța este următoarea:
  • Angelica Curlișcă – președinte al Consiliului Științific
  • Membrii reprezentanți ai instituției – Vlad Andrei Bîlbă (medic veterinar C.M.S.N. Constanța), Adriana Manolache (șef secții Acvariu și Planetariu), Veronica Antone (șef secția Microrezervație), Ancuța Caisin (muzeograf secția Delfinariu)
  • Colaboratori externi – Adrian Bavaru (profesor doctor), Daniyar Memedemin (lector Universitatea Ovidius Constanța), Mario Codreanu (profesor doctor Universitatea de Medicină Veterinară București)
  • Secretar – Raluca Grigore (muzeograf secția Microrezervație)
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Organigrama, Statul de Funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare pentru 2024 au fost aprobate în ședința CJC (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii