Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comorile colecționarilor Constanței (galerie foto)

ro

14 Aug, 2021 19:12 4963 Marime text
Într-o zi care precede mult așteptata Zi a Marinei Române, cu atâtea evenimente notabile pe... mila parcursă, am ales să savurez POVEȘTI DE ALTĂDATĂ. Este titlul inspirat ales de Gabriel-Octavian Nicolae și alți opt generoși membri ai Clubului Colecționarilor, la 60 de ani de la înființare, care au optat pentru această manieră elegantă și elevată de a readuce istoria Dobrogei, a Constanței și a Marinei Române la... cheu, în expresiva și atât de captivanta expoziție de filatelie, cartofilie și numismatică organizată de Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada”, cu sprijinul Asociaței Filateliștilor „Tomis”, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Fotografiile-document, cărțile poștale ilustrate, litografiile, bancnotele, monedele și timbrele sunt grupate pe 18 tematici: Armata Română în Bulgaria; Numismatica în cartofilie și Rarități filatelice pe cărțile poștale (colecția Cristian Baias), Străzile Constanței (George Valentin Barcaru), România secolului XX văzută prin bancnote (Eduard Andrei Chirilov), La Constanța... în toiul iernii (Ștefan Nicolae Constantinescu), Veliere din toată lumea, Faruri de navigație, Fauna marină și Povestea călătoriilor pe mare (Cristian Ghițescu), Copiii Reginei Maria, Primele ștampile folosite de oficiile poștale române din Dobrogea 1879-1900 (George Grigore), Portul Constanța în evoluție și Techirghiolul la început de secol XX (ing. George Stănescu), Seturi de monede de pe mapamond (Constantin Șișman) și Notre ami Magrin, Uniforme de marină și Povești marinărești 1895-1945. Serviciul Maritim Român – 125 de ani de la înființare (Gabriel-Octavian Nicolae).

Până la sfârșitul lunii august aveți ocazia să aflați aproape totul despre Marină, marinari și tot ceea ce s-a întâmplat memorabil între Dunăre și Marea Neagră prin această retrospectivă imagistică de excepție.

Toată admirația și prețuirea pentru palmaresul și inițiativele colecționarilor constănțeni și BUN CART ÎNAINTE!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii