Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul National Pedagogic „Constantin Bratescu“ Traditie si inovatie

ro

12 Mar, 2013 23:24 5196 Marime text
Misiunea Colegiului
În cei peste 110 ani de existenta , institutia noastra a pregatit la un nivel performant educatori, învatatori si profesori contribuind la formarea unei imagini pozitive a învatamântului dobrogean.
Astazi, Colegiul este un important reper cultural al Constantei, care stimuleaza împlinirea individuala a cadrelor didactice si a elevilor in contextul solidaritatii sociale, favorizeaza succesul acestora, asigurând conditiile optime integrarii europene.
Din anul scolar 2006-2007, Colegiul a fost obligat sa renunte la specializarea consacrata - învatator-educator - fapt întâmplat si în anul scolar 1999-2000, optând de data aceasta pentru specializarea deja experimentata cu succes pentru filiera vocationala, cea de instructor-animator/ instructor de educatie extrascolara.
Colegiul - institutie scolara dobrogeana detinatoare a Titlului de "Scoala Europeana "- este un mare si modern complex scolar (învatamânt prescolar, primar, liceal, postliceal, cu peste 1200 de prescolari si elevi), cu o cultura organizationala bine definita, care asigura elevilor nostri, o pregatire de calitate, performanta, în concordanta cu exigentele unei societati democratice, bazate pe egalitatea sanselor.
Studiul limbilor straine, utilizarea calculatorului, concomitent cu o atenta cultivare a valorilor democratice, a talentelor si abilitatilor stiintifico-tehnice, literar-artistice si sportive ale elevilor se constituie în tinte specifice, urmarite înca din învatamântul preprimar. Toate sunt sustinute de un parteneriat coresponsabil - profesori, elevi, parinti - si de un climat de siguranta fizica si libertate spirituala pentru prescolarii si elevii nostri.
Elevii Colegiului poarta o tinuta decenta având si însemne distincte: insigna (sigla) si ecuson.
În contextul unor manifestari deosebite elevii poarta culorile Colegiului: alb-argintiu si bleu-ciel.

Contact
Str. Rascoala din 1907 Nr. 42 – Constanta, Romania
Tel.: 0241.616.434
       0341.405.804
Fax: 0241.615.994
E-mail: bratescu@gmb.ro
Web: www.colegium.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii