Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spazio Caffe Cea mai nouă cafenea din Constanța, administrată de un italian (galerie foto)

ro

09 Jun, 2014 00:00 10169 Marime text
Spazio Caffe, de pe strada Mircea cel Bătrân nr. 105, este cea mai nouă cafenea din oraș, fiind deschisă de aproximativ două săptămâni. Pe mine m-a cucerit prin simplitate și bun-gust, în ceea ce privește design-ul, dar și prin calitatea produselor oferite, la prețuri ce se ridică totuși la pretențiile zonei.

Cafenelele din brandul Spazio Caffe nu reprezintă un concept tocmai nou, însă acestea, fiind foarte bine aerisite și luminate, se detașează de tipicul localurilor de gen din Constanța, atrăgând întotdeauna noi clienți. Astfel că, dacă ești fan al muzicii la volum maxim, al fumului intens de țigară și al luminii semiobscure, nu te invit să vizitezi noua cafenea. Dacă ești însă în căutarea unui loc liniștit unde să îți bei cafeaua sau să iei o masă rapid, la Spazio Caffe sigur găsești ceva care să te mulțumească. Raportul calitate-preț diferă în funcție de ce alegi să consumi. Astfel, pentru o simplă băutură răcoritoare la 250 ml, va trebui să scoți din buzunar 7 lei. În schimb, pentru doar 11 lei, poți savura o cafea sau un cappuccino (la alegere), alături de o brioșă proaspătă, delicioasă. Sunt experți în preparate pe bază de cafea, și asta se poate observa din meniul ce cuprinde zeci de specialități derivate din acest produs, alături de cele din cappuccino sau ciocolată caldă. Prețurile lor pornesc de la 9 lei și urcă până la 12-15 lei. Mi-a plăcut foarte mult ideea de a prepara „cafea“ pentru copii. Aceasta este, de fapt, un preparat pe bază de orz, cu spumă de lapte, ciocolată sau frișcă, cu prețuri variind între 9 și 11 lei.

De asemenea, pentru un mic-dejun compus din cafea, cappuccino sau latte macchiato, desert sau toast și apă sau fresh (din portocale sau grapefruit), plătești între 16 și 18 lei. Pentru o prăjitură însă, trebuie să scoți din buzunar de la 10 la 14 lei, mai mult decât ai plăti un asemenea produs într-o cofetărie. Salatele și sendvișurile au prețuri accesibile, cuprinse între 10 și 20 de lei, în funcție de ingrediente. Noua cafenea mai primește un plus pentru servirea impecabilă și personalul amabil, compensând, oarecum, unele prețuri destul de piperate. De asemenea, am regăsit aceeași curățenie și simplitate și în spațiile sanitare.

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, Spazio Caffe funcționează pe societatea Welchome SRL, care îi are ca asociați persoane fizice pe Maurizio Puccin, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 70%, și pe Andrea Puccin, cu restul de 30% din acțiuni. Firma este administrată de același Andrea Puccin, care, de altfel, mai este implicat și în societatea Italian Slow Foods SRL, înființată în 2009 și care are ca domeniu de activitate „alte servicii de alimentație“. Societatea figurează în prezent cu mandat de administratori expirat. Murizzio Puccin nu este nici el străin mediului de afaceri, pe lângă Welchome SRL, acesta mai fiind implicat în alte trei firme, după cum urmează: Alcor Merchant SRL, înființată în 2002, cu domeniul de activitate bazat pe dezvoltare (promovare) imobiliară, Finim Financiar Imobiliare SRL, înființată în 2003, cu același domeniu de activitate, și European Trading Company SRL (radiată). SC Welchome SRL, cu sediul social în Bucureşti, Sectorul 6, Drumul Belșugului nr. 20-24, funcționează din anul 1998 și are ca domeniu principal de activitate comerţul cu ridicata de cafea, ceai, cacao şi condimente. În 2012, a declarat o cifră de afaceri de 4.517.210 lei, pierderi de 72.330 de lei și un număr de 24 de angajați.
 
Informații utile
Adresa: Mircea Cel Bătrân nr. 105, Constanta, Romania
Facebook: https://www.facebook.com/spaziocaffemircea?ref=stream
Site: http://www.spaziocaffe.ro/
Telefon: 0734.116.496
Program: zilnic între 8:00 și 22.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii