Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:08 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O seară la Constanţa – un restaurant cu specific moldovenesc şi rusesc (galerie foto)

ro

21 Dec, 2013 00:00 10092 Marime text
Dacă vrei să pretreci într-un cadru rustic şi să savurezi preparate ruseşti şi moldoveneşti de excepţie, îţi recomand să alegi restaurantul O seară la Constanţa.
 

Localul este situat pe strada Unirii, în zona pieţei Filipescu.
Încă de la intrare atmosfera este una călduroasă, exact ca şi cum eşti primit în casa unor prieteni. În primul rând că ospătarii te primesc foarte frumos, cu o atitudine şi în ţinută ca la carte. Apoi, decoraţiunile care sunt de natură să te familiarizeze cu locul: pozele de pe pereţi cu personalităţi importante din lumea muzicii şi a teatrului românesc îţi conferă încrederea că acesta este cu siguranţă un restaurant care nu te va dezamăgi. Meniul este unul special din punct de vedere al preparatelor. Dintre cele mai cerute şi cele mai gustoase amintim friptura de pui sau de porc la ulcică, preparate ce sunt specialitatea bucătarului. Acest fel de mâncare este preparat într-o ulcică de lut, iar în faţa clientului este aranjată în farfurie de către ospătar. O altă bunătate pe care o puteţi încerca aici este ciorba cu afumături denumită soleancă. Iar dacă vă este poftă de plăcinte poale-n brâu, în acest restaurant veţi regăsi cu siguranţă gustul celor preparate pe vremuri de bunica. De asemenea, unul dintre cele mai bune deserturi sunt prunele afumate umplute cu miez de nucă.

Structurat în parter + etaj (mansardă) localul este ideal pentru a organiza o petrecere în familie, şi nu numai. Mansarda are 60 de locuri, iar parterul 30.
Tocmai de aceea organizează şi mese festive restrânse, cu meniuri speciale, la alegere. Zeama de găină, limba soacrei, găina umplută, salata „capra în grădină”, tocana ca la moldoveni, peştele umplut şi salata Şuba, sunt doar câteva dintre preparatele ce fac deliciul fiecărei petreceri. Şi pentru ca restaurantul să fie complet din toate punctele de vedere, O seară la Constanţa are propria cramă şi vinotecă, iar vinurile pe care le servesc clienţilor sunt dintre cele speciale. Au vinuri din Moldova de la Cricova şi Tomai, iar cele din România sunt de la Budureasca şi Jidvei. Dar cum un local românesc nu poate fi 100% tradiţional fără lăutari, atmosfera este întreţinută în fiecare seară după ora 20 de către Gheorghe Parnica. Nouă ne-a plăcut atât de mult aici, încât vă invităm şi să încercaţi această experienţă.
 
Informaţii utile:
Adresa: Strada Unirii colţ cu Strada Pescăruş
Facebook: https://www.facebook.com/oseara.laconstanta
Program: Marţi – Duminică începând cu ora 11.00
Locuri de parcare: Da
Contact 0241/699774
Wi-fi: reţeaua „Cisco” Parola: laurentiu

Ti-a placut articolul?

Comentarii