Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captain Cook, locul unde poţi să mănânci mult cu bani puţini (galerie foto)

ro

26 Mar, 2014 00:00 5243 Marime text
Nu ştiu dacă aţi auzit despre acest restaurant, în schimb vă asigur încă de la început că merită să îi faceţi măcar o vizită. Nu neapărat pentru că ar fi un local foarte elegant, ci pentru că aici mâncarea este foarte bună şi sunt preţuri mici.
Restaurantul Captain Cook este situat în zona Cireşica, lângă hotelul cu acelaşi nume. Cu siguranţă nu aveţi cum să îl rataţi, mai ales că din exterior brandul şi toate „înfloriturile” sale se văd de la distanţă.

 
Chiar dacă în ultimele zile nu a fost timpul atât de frumos, cei de la Captain Cook au amenajat terasa cam în acelaşi mod în care o aranjau şi în ceilalţi ani: cu scaune mult prea înghesuite.
 
Şi interiorul e tot cam la fel, mesele sunt dispuse ca la cantină, probabil pentru a intra cât mai multe. Decorul este cam sărăcăcios, iar tablourile, sau mai zis pozele, de pe pereţi, deranjează vizual, fiind dispuse aproape de tavan. În general ilustrează bucătari sau pahare de vin. Iar pervazul geamurilor era ticsit cu diferite obiecte aproape vintage (mini-corăbii, un acordeon etc.)
Şi pentru că tot am vorbit despre mâncarea de aici, în meniu regăsim preparate la preţuri cu mult mai mici decât în celelalte restaurante. Trebuie să menţionez că în meniul celor de la Captain Cook găsim preparate din bucătăria românească şi din cea grecească.
Spre exemplu, micul dejun costă în jur de 9 lei, platoul haiducesc costă 40 de lei şi este pentru două persoane, iar saramura de crap sau tochitura dobrogeana costă 16, respectiv 17 lei. Supele sau ciorbele costă 5 sau 6 lei, sandvişurile nu fac mai mult de 12 lei, iar pentru salate plătiţi cel mult 18 lei. Preparatele la grătar nu sunt mai mult de 25 de lei, iar preparatele din carne de vită, care în general pot ajunge şi până la 70-80 de lei porţia, costă doar 35-40 de lei la Captain Cook. Fructele de mare, o surpriză în meniu, sunt între 16 şi 40 de lei.
Deserturile, deşi puţine la număr, nu costă mai mult de 8 lei.
La băuturi, preţurile sunt ca peste tot: limonada costă 8 lei, fresh-urile între 9 şi 10 lei, o cafea este 6 lei, iar cele cu alcool sunt 10 lei. Ceea ce mi s-a părut ciudat au fost cele 5-6 sortimente de ciocolată caldă, care de fapt nu existau. Singura ciocolată caldă care putea fi servită a fost una dintr-un alt meniu aflat pe masă. Ceaiurile tot acolo se aflau.
Dintre vinurile româneşti, cei de la Captain Cook servesc din cramele: Jidvei (25 - 31 de lei), Beciul Domnesc (28 de lei), Domeniul Coroanei Segarcea (55 de lei), Murfatlar (10 - 25 de lei).
Grupurile sanitare erau sub orice critică şi peste asta nu ai cum să treci cu vederea.
Drept urmare, vă recomand să mergeţi la Captain Cook, dar să evitaţi băile!
Ceea ce nu trebuie să uitaţi este că, în sezonul estival, Captain Cook va deschide un restaurant şi în Mamaia.

Conform Registrului Comerţului, restaurantul funcţionează pe societatea SC Renasio SRL, al cărei unic administrator este Eugen Ene. Tot el se mai ocupă şi de SC Compania de aventuri şi distracţii SRL, SC Eldo - Service SRL, SC Europrest SRL (întrerupere temporară de activitate; perioadă de suspendare activitate expirată) şi SC Extravacanţa SRL (cu sediul în judeţul Tulcea). Cifra de afaceri în anul 2012 a SC Renasio SRL a fost de 573.335 de lei, cu 13 angajaţi, iar în anul 2011 - 759.705 lei, cu 12 angajaţi.
 
Informaţii utile
Adresa: strada Dispensarului nr. 16.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii