Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bierhaus, restaurantul german despre care nu ai cum să nu fi auzit! (galerie foto)

ro

25 Mar, 2014 00:00 8625 Marime text
Situat pe strada Cuza Vodă, aproape de colţul cu strada Răscoalei 1907, localul Bierhaus poate trece neobservat. Asta pentru că lângă el iese foarte bine în evidenţă sala de biliard City Billiards.
 

Oricum, de cum intri, te simţi introdus într-un fel de han german. Mobila, tapiseria şi decoraţiunile sunt de culoare închisă, iar imediat în dreapta este un dulap plin cu halbe de toate felurile. Mai ales că, în faţă, primul lucru pe care îl vezi este un trofeu - nişte coarne de cerb ca cele pe care le ţin vânătorii pe perete să se mândrească.
Bierhaus mai este cunoscut şi pentru cocktailurile de bere: bere cu cola, bere cu lichior cherry sau radler.
 
Iar dacă ai vrea să mănânci, mai-mai că nu te poţi decide ce să comanzi. Atât de multe preparate există şi preţurile sunt variate. Evident, în mare parte, mâncărurile sunt mai condimentate, să meargă cu berea.
Spre exemplu, vă recomand platoul tradiţional pentru două persoane, la 59 de lei, care conţine cârnaţi, pomana porcului, pastramă de berbecuţ, mămăliguţă cu brânză de burduf şi varză murată. Dar au şi cotlet de viţel sau somon la grătar cu sos de lămâie la 39 de lei porţia.
Preparatele la grătar, specialităţi germane, costă între 34 şi 79 de lei, supele sunt maxim 15 lei, iar combinaţiile cu cârnaţi sunt cel mult 49 de lei. Desigur, în meniu găsiţi şi salate, de la 8 la 28 de lei. Iar pizza şi pastele costă cel mult 25 de lei. V-aş mai recomanda şi muşchi file BierHaus, la 28 de lei, ori şniţel vânătoresc, la 23 de lei porţia. Deserturile costă între 10 şi 15 lei.
În prim plan sunt cocktailurile cu bere: radler (bere blondă cu suc de lămâie), Diesel (bere blondă cu cola), Negger (bere brună cu cola), Russ (bere blondă nefiltrată cu suc de lămâie) şi Goassn Mass (Bere blondă nefiltrată, cola şi lichior cherry). Cu excepţia berii cu lichior cherry, care costă 21 de lei/ litrul, pe toate celelalte le găsiţi la 9 lei halba de 0,40 litri şi la 16 lei cea de un litru.
Dacă vreţi să beţi altceva, o cafea costă 6 lei, un cappuccino 7 lei, pentru cafeaua cu alcool veţi plăti 14 lei, iar frappe-ul este 10 lei. Ciocolata caldă nu costă mai mult de 7 lei, iar ceaiul, ca şi apa, costă 6 lei. Sucurile sunt 5 lei cele la 0,25 l. Vă recomand Apfeschorle, la 9 lei, care este o combinaţie de suc de mere cu apă minerală. Freshurile sunt până în 12 lei, iar limonada costă 10 lei. Tot aici am găsit şi Spezi, combinaţia dintre Cola şi Fanta, la 9 lei.
Servirea a fost cam lentă, iar ospătarii mi-au dat impresia că nu au tot timpul clienţi din felul în care se mişcau. Însă, per total, mi-a plăcut şi aş reveni.
 
Conform Registrului Comerţului, BierHaus funcţionează pe SC Avanti Junior SRL, al cărei unic acţionar este Florin Colci.
Tot pe această societate funcţionează şi Pizza Avanti, al cărei meniu pentru livrări l-am primit odată cu nota de plată. Tot aici, la parteneri, apar şi cei de la City Billiards.
 
Trebuie să menţionăm că Florin Colci a fost implicat în anul 2010 într-un scandal cu 3 dintre foştii angajaţi. Cei 3 au susţinut atunci că au lucrat pentru localul despre care vorbim astăzi şi că nu ar fi primit salariul. Unul dintre ei, Ialcin Osman, l-a acuzat că în locul banilor ar fi primit o serie de pumni. În urma loviturilor primite, Ialcin Osman a ajuns la spital. Tot Florin Colci apare pe site-ul www.snooker.ro printre câştigătorii etapei a 3-a de snooker ca şi organizator City Billiards, alături de Dragoş Cozmaciuc - director Tehnic, Francisc Toba - preşedinte şi Constantin Paraschivescu - secretar general.
 
Informaţii utile:
Adresa: str. Răscoalei 1907 nr. 8, demisol;
Facebook: https://www.facebook.com/bier.haus.7?fref=ts sau https://www.facebook.com/pages/Bier-Haus/209957579020625?rf=143328575807370
Site: www.bier-haus.ro
Contact: 0752.03.99.44.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii