Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Respectul - un concept confuz pentru tineri?

ro

07 Aug, 2013 10:48 2425 Marime text
Dintotdeauna modul în care se comportă un tânăr cu cei din jur este pus pe seama celor „șapte ani de-acasă”. "Păi da, așa l-a învățat mama lui." Și totuși ce părinte își învață copilul să răspundă urât sau să aibă un comportament inadecvat. Prea puțini ar fi aceia.

Mai puteţi citi: Imaginatia copiilor

Nimeni nu pare să conștientizeze totuși că societatea are un rol foarte important în formarea unui caracter. Și când mă refer la societate, acest termen cuprinde întregul context social plecând de la grădiniță, mediul de joacă, locurile de distracție și gașca.

Mai puteţi citi: Pericolul inecarii cu alimente la copii, Manevra Heimlich

Deși se spune că părinții te învață toată viața, trebuie să recunoaștem că de la o anumită vârstă ne intră pe-o ureche și ne iese pe cealaltă. Nu îi mai ascultăm, credem că tot ceea ce ne-au spus nu are un fundament pentru că nimeni nu face așa cum spun părinții. Nici nu mai e la modă să-i asculți și nici nu știu dacă a fost vreodată. Conflictul ăsta dintre generații durează dintotdeauna.

Mai puteţi citi: Copii mici cu părinţi cărunţi

Fenomenul copiilor neobrăzați nu poate fi totuși scuzat de acest conflict. Însă se poate spune că este important și unghiul din care privești. Multe gesturi considerate nepotrivite înainte, acum par exagerări – domnule, copiii nu trebuie să vorbească în fața oamenilor mari sau să se bage în discuțiile lor! Nu aveau voie la opinii, iar dacă le aveau erau aspru mustrați ca fiind obraznici.  În ziua de astăzi este lăudat un asemenea copil, în vreme ce invers, este considerat mai puțin isteț.

Articolul integral aici: sfatulmamicilor.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii