Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

utilecopii.ro Cum poti schimba comportamentul dificil al copiilor?

ro

20 May, 2014 09:24 2663 Marime text
Cel mai bun lucru care il poti face este sa ai rabdare, evitand sa pierzi controlul si tinand cont de faptul ca dragostea convinge mult mai usor decat pedeapsa. Inainte de a actiona, incearca sa iti pui cateva intrebari, apoi actioneaza cu cat mai mult calm posibil!

Asigura-te ca micutul tau stie ca il iubesti si nu te sfii sa ii spui constant acest lucru! Dragostea va aduce dragoste si din partea lui, astfel ca atat lor cat si tie iti va fi mult mai greu sa va purtati intr-un mod urat cu celalalt din moment ce va iubiti.

Trebuie sa il lasi sa aleaga

Exista bineinteles si momente cand iti pui copilul in fata unui fapt implinit, fara a ii da posibilitatea de a alege. Comportamentul nesigur, necinstit sau distructiv nu trebuie incurajat, iar copiii trebuie sa invete care le sunt limitele. Cu toate acestea, lasa-i unele lucruri mai marunte la alegerea proprie. Cum sa se imbrace, ce sa manance de dimineata si cum sa isi organizeze singur programul de joaca si facere a temelor. Daca te manifesti zgomotos la adresa unui copil care a gresit deoarece nu stia prea bine cum sa faca acel lucru, provoci mai mult rau decat bine.

Articolul integral pe utilecopii.ro

Din aceeaşi categorie Cum spui copilului ca e adoptat?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii