Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Super hack fest în capitală!

ro

14 Oct, 2015 11:12 1545 Marime text


Hackathon. Ce bine era să fi știut cuvântul ăsta pe vremea când organizam campionate de Spânzurătoare cu gașca de la bloc. Cuvântul, care e o combinație între hack și marathon, descrie toate evenimentele unde specialiști IT și nu numai, se întâlnesc într-un loc stabilit dinainte și comunicat public. Scopul: toată lumea își pune mintea la contribuție ca să găsească cele mai bune soluții sau să creeze ceva cu adevărat intuitiv, nou, original. Primul Hackathon a fost organizat, conform Wikipedia, prin ‘99, atunci când zece IT-iști au încercat să găsească portița legislativă, pentru a putea exporta softuri criptate din SUA. Prin ’99 eu cred că abia făceam cunoștință serios cu netul, deci habar n-veam de hackathon sau hack fest, cum i se mai spune.



Personal, de hackathon mi-a fost dat să aud acum, când în capitală se pregătește primul eveniment de acest fel, organizat de o instituție financiară din România. Vorbesc aici despre inițiativa ING, 24 H CodING, ce va avea loc între 20 și 21 Noiembrie. Dezvoltatori, programatori și alți specialiști IT, vor încerca să decopere cele mai bune servicii și aplicații pentru o bancă a viitorului. Timp de 24 de ore, vor lucra în echipă, implementând o tehnologie nouă sau o aplicație care ar putea face viața mai frumoasă, mai bună și mai roz clienților, dar și angajaților ce trudesc pentru ING.

Ediția organizată în capitală este un head hunting declarat și o recunoaștere a mad skillurilor pe care le au specialiștii IT din România. Managerul olandez care a adus acest eveniment la noi în țară a declarat pentru Wall Street că ING va recruta peste 200 de specialiști IT în București.



Deci, dacă visezi noaptea coduri, dacă HTML e a doua ta limbă, vorbită fluent, atunci hackathonul celor de la ING e de tine. Însă, dacă astrele nu sunt aliniate cum trebuie și ratezi CodING-ul, mai notează un hackathon la tine în agendă ...

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii